19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир веде з Києвом переговори про купівлю 40 б/в тролейбусів

Житомир веде з Києвом переговори про купівлю 40 б/в тролейбусів

  • 18 лютого, 2011 16:34
Влада Житомира ведуть переговори з Київською міською державною адміністрацією щодо придбання 40 тролейбусів.

Про це повідомив мер Житомира Володимир Дебой під час прес-конференції, присвяченій 100 дням перебування при владі.

Тролейбуси 2000-2002 року випуску будуть придбані у підприємства «Кіївстранс».

Дебой повідомив, що за анонсовану раніше купівлю 5 беушних трамваїв у Вінниці влада Житомира ще не розрахувалися. Більше мільйона гривень відправитися до Вінниці, швидше за все, в березні після чергової сесії міськради, на якій буде розглянуто уточнений бюджет і розподілені 3 мільйони гривень перевиконання міськбюджету.

Як розповів під час громадських слухань з приводу підвищення вартості проїзду в міському електротранспорті заступник мера Житомира Іван Заінчківский, до Євро-2012 львівський ЛАЗ повністю оновить в Києві рухомий склад - і тролейбуси, і автобуси. До кінця року ЛАЗ випустить більше 2 тисяч одиниць нових сучасних моделей євро-4 (екологічний стандарт, що регулює вміст шкідливих речовин у вихлопних газах).

Ціна придбаних у Кіевтранса машин буде в десятки разів менше, ніж нових.

Також Заінчковскій повідомив, що на сьогодні Житомир веде переговори з Львівським автобусним заводом. Уже є конкретні пропозиції, але влада міста вивчають фінансові можливості міста з придбання на умовах фінансового лізингу нових тролейбусів.

Вартість однієї машини за станом на 1 лютого склала 1 млн. 250 тис. грн. Нові тролейбуси споживають на 25-28% менше енергії.

- Це питання не завтрашнього дня, ми будемо розглядати його трохи пізніше, - сказав Іван Заінчковскій, підкресливши, що, поповнивши таким чином пересувної складу в Житомирі, у ТТУ буде можливість відновити повноцінну роботу закритого в даний час депо-1.

Нагадаємо, влада Житомира ініціювали процедуру підняття цін на проїзд в міському електротранспорті - до 1,5 грн. Зараз вартість проїзду становить 1 грн.
Поділитись

Новини по темі: