16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Активісти-екологи додадуть на Google-мапу найбрудніші місця Житомира

Активісти-екологи додадуть на Google-мапу найбрудніші місця Житомира

  • 3 лютого, 2011 20:06
Завтра, 4 лютого, у Житомирі відбудеться презентація національної кампанії «Зробимо Україну чистою» («Let's do it Ukraine!").

Підготовка проекту «Зробимо Україну чистою!» Стартувала в грудні 2010 року. З лютого в рамках проекту почалася медіакампанія, а до 1 березня планується створити Google карту засміченості України, в тому числі міста Житомира та області.

На спеціальну Google-мапу українці в режимі онлайн зможуть додавати засмічені місця, до того ж зможуть додавати фото і відео територій.

1 березня картографування звалищ буде закінчено, остаточно сформується кількість місць та адресна програма проекту. Паралельно до 1 березня буде проходити зустріч з активістами в різних містах України, з цією метою вже відвідали ряд обласних центрів (Донецьк, Тернопіль, Чернівці, Луцьк, Луганськ), на черзі Житомир.

16 квітня 2011 більше 50 тисяч українців приєднаються до міжнародної ініціативи.

Мета кампанії - прищепити суспільній свідомості потребу не смітити і піклуватися про навколишнє середовище. Також, ініціатори хочуть об'єднати одиничні заходи, які проводять різні компанії та організації в Україні, в один потужний рух національного масштабу.

«Зробимо Україну чистою!» - є ініціативою групи людей, що працюють з екологічною тематикою, які мають доступ до міжнародної практики. Їх завдання не просто прибрати місто на один день, адже людина яка вийшла на прибирання вчора, сьогодні не кине сміття на вулиці.

Під час прес-конференції будуть озвучені наступні теми:
  • Результати дослідження «Стихійні сміттєзвалища: соціальний аспект проблеми».
  • Досвід Києва у прибиранні. Проекти «Зробимо Київ чистим» і локальні ініціативи в 2010 році.
  • Проект «Зробимо Україну чистою!»

До участі у зустрічі 4 лютого запрошуються лідери громадських та комерційних організацій, ініціативних груп і об'єднань громадян Житомира й області, а також журналісти місцевих ЗМІ.

Даний проект вже успішно проводиться в 6-ти країнах Європи, заохочуючи більше 1 мільйона волонтерів одночасно, в один і той же день виходити на вулиці міст, щоб зробити чистішим парки, вулиці та околиці своїх міст. Історія вже налічує 15 аналогічних проектів, які пройшли у 8 країнах світу в 2010 році.

В Україні теж проводилися проекти з такою задумкою, але меншого масштабу. 5 червня і 25 вересня 2010 пройшов проект «Зробимо Київ чистим». 5 червня зібралося близько 500 волонтерів, прибрали 18 парків столиці.

Час проведення: 18.00. Адреса проведення прес-конференції: Житомир, «Кавоманія» вул.Московська, 24-б (ТЦ «Квадрат»)
Поділитись

Новини по темі: