29 березня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі змінюється схема руху транспорту

  • 11 серпня, 2008 10:45
Житомирським власникам авто відтепер доведеться уважніше дивитися на дорожні знаки, адже у схемі руху траспорту в центрі міста, як зазначають в державтоінспекції, відбувається чимало змін.

Зокрема, на багатьох вулицях в серпні введено односторонній рух.

- Не секрет, що проїхати деякими вулицями міста, особливо у години пік з 7.30 до 9.30, з 12.00 до 14.00, а також з 16.00 до 19.00, досить проблематично, – зазначив в інтерв’ю в.о. начальника відділу ДАІ міста Житомир Володимир Остапчук. – Деякі міста України вже практикують односторонній рух і ми також виступаємо за таку практику.

В Житомирі вже є вулиці, де пересуватися на автомобілі – задоволення. Зокрема, вулиці Хлібна, Московська, особливо та частина, що тягнеться до перехрестя з вул. Києвською. А от рух по вул. Гоголівській, нажаль, бажає бути кращим через розташований там ринок.

Теперь водіям треба звикати до нової схеми проїзду. Як зазначив пан Остапчук, рух по вул.Перемоги буде лише у богунському напрямку. Ті, що їхатимуть до центра, на майдані Короленка завертатимуть на вул. Старовільську, а ті, що їхатимуть з центру через вулиці Котовського та Короленка,  виїжджатимуть на вул. Якіру. На Мальованку слід буде рухатися вулицею Старовільською до вул.Ольжича і далі по вул.Маяковського. Слід зауважити, що організація руху не стосується тролейбусів.

- Чимало житомирських водіїв зі стажем їздять автоматично, не дивлячись на знаки, тому перший час рух транспорту регулюватимуть інспектори ДАІ.

У ДАІ зазначають, що у майбутньому односторонній рух буде запроваджено на вулицях Київській та Бердичевській. Щоправда це ще не близька перспектива, пише газета „20 хвилин”.

Поділитись

Новини по темі: