19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Житомирського нардепа Сергія Кузьміних оголосили в розшук

Житомирського нардепа Сергія Кузьміних оголосили в розшук

  • 3 лютого, 2022 14:42
3 лютого Національне бюро оголосило в розшук народного депутата України Сергія Кузьміних, викритого на одержанні 558 тис. грн неправомірної вигоди.

У відомстві повідомляють, що рішення ухвалено через систематичну неявку підозрюваного на виклики правоохоронних органів та відсутність його за місцем проживання. 
 

"Хоча підозрюваного належним чином повідомили заздалегідь про дати, час та місце запланованих процесуальних дій, повістки про виклик народний обранець проігнорував. 31 січня 2022 року, захисник нардепа повідомила по телефону слідству, що наразі депутат знаходиться у закладі охорони здоров’я та на виклик не прибуде. Однак, ані сам нардеп, ані його захисник відмовляють повідомити слідство про заклад охорони здоров'я, в якому начебто перебуває підозрюваний.  Таким чином дії підозрюваного щодо ухилення від явки та не повідомлення про місце свого знаходження носять характер переховування від органів досудового розслідування, таким чином є безумовною підставою для оголошення його у розшук", - пояснили в НАБУ.





Викриття Кузьміних. Що відомо


28 січня в пресслужбі НАБУ заявили, що разом із САП та Офісом генпрокурора викрили народного депутата під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 558 тис. грн. 

Сергій Кузьміних у 2019 році був обраний депутатом Верховної Ради 9-го скликання від партії "Слуга Народ" за виборчим округом №67 (Житомирська область).

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прокоментував затримання народного депутата Сергія Кузьміних.

В НАБУ повідомляли, що Кузьміних проігнорував три повістки про виклики і не з'явився до правоохоронців.

За інформацією НАБУ, народний депутат отримав 30-ти відсотковий відкат за допомогу в укладанні контрактів між приватною компанією та другою міською лікарнею Житомира.
Поділитись

Новини по темі: