28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Перевірка житомирського ТТУ показала численні порушення і збитки понад мільйон гривень

Перевірка житомирського ТТУ показала численні порушення і збитки понад мільйон гривень

  • 18 жовтня, 2019 9:19
У КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» закінчили службове розслідування стосовно діяльності ексначальника Євгенія Демчика. Результати передали до правоохоронних органів.

Про це 17 жовтня в коментарі Житомир інфо повідомила начальниця контрольно-аналітичного відділу міськради Валентина Козяр, яка була членом комісії з проведення розслідування.

«Ми передали результати і в Службу безпеки України, в прокуратуру, оскільки там була корупційна складова, також результати були передані до Нацполіції», – каже Валентина Козяр.

Паралельно зі службовим розслідуванням, контрольно-аналітичний відділ перевіряв усю фінансово-господарську діяльність комунального підприємства з жовтня 2018 року по липень 2019 року.

«Перевірку ми тільки закінчили. На даному етапі у нас триває оформлення її результатів. Я думаю, що збитки підприємству завдані суттєві і немалих розмірів. Думаю, що сума перевищуватиме мільйон гривень, будемо говорити лише по одному комплексу робіт», – розповідає начальниця контрольно-аналітичного відділу Житомирської міської ради.

Усі порушення, які були виявлені під час перевірки, очільниця відділу поки що не озвучує. Однак зазначає: більшість – недоліки, які виявила попередня ревізія. Здебільшого вони пов'язані із закупівлями та оформленням документів.
 

«Оскільки ще триває акт оформлення, я не буду зараз деталізувати недоліки. Проте можу з упевненістю сказати, що зі сторони керівництва практично не було вжито жодних заходів по усуненню тих недоліків, які були встановлені попередньою перевіркою. Це недоліки і в закупівлях, і в оформленні господарських операцій, які можуть потягнути негативні наслідки при невизнанні податковими органами всіх цих операцій, адже коли операція оформлена неналежним чином, вона не визнається жодним контролюючим органом. Це і виплати заробітних плат, і формування штатних розписів та структур. Взагалі недоліків дуже багато. І, окрім цього, виявлені нові. Зокрема, роботи, які проводили по ремонту приміщення», – додає начальниця контрольно-аналітичного відділу Житомирської міської ради Валентина Козяр.


Після оформлення актів перевірки, усі документи передадуть в правоохоронні органи.

Нагадаємо, 23 липня Євгенія Демчика відсторонили від займаної посади на час проведення службового розслідування. Під час одного з засідань наглядової ради КП ЖТТУ міський голова запевняв, що на підприємстві за завищеними цінами закуповується паливо та автобусні шини.  Розпорядженням міського голови від 22.08.2019 Євгеній Демчик був звільнений з посади. Наразі колишній начальник житомирського ТТУ оскаржує своє звільнення в суді.
Поділитись

Новини по темі: