25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Заступник мера Житомира підозрюється в причетності до розтрати 800 тис. грн

Заступник мера Житомира підозрюється в причетності до розтрати 800 тис. грн

  • 16 серпня, 2019 16:29
  • 1
У справі про розкрадання коштів при закупівлі медичного обладнання для лікарень Житомира з'явились нові подробиці. 16 серпня оголошена підозра одному з заступників міського голови.

Як повідомляв "Журнал Житомира", у жовтні 2017 року Управління охорони здоров’я Житомирської міськради уклало з приватним товариством договори про закупівлю за державні кошти медичного обладнання. Товариство мало поставити обладнання за 5,2 млн грн, проте завищило вартість.

"Така службова халатність дала можливість суб’єкту господарської діяльності незаконно заволодіти коштами виділеної субвенції та бюджету на суму близько 800 тис. гривень", - інформує Головне управління Національної поліції в Житомирській області.

Постачальнику було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

За повідомленням прокуратури, наразі оголошено про підозру у невиконанні службових обов’язків і чиновниці, яка була у 2017 році начальником Управління охорони здоров’я. Мова йде про Марію Місюрову, яка наразі є заступником мера Житомира.

У поліції говорять, що нині обидві сторони угоди - як постачальник, так і чиновниця, підозрюються у вчиненні протиправних дій, що принесли збитки в особливо великих розмірах, а відтак караються по закону тривалими термінами ув’язнення. Досудове розслідування триває.

Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

16 серпня, 2019 18:08:14

Ого