24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • На закупівлі медобладнання для лікарень Житомира вкрали майже 800 тис. грн

На закупівлі медобладнання для лікарень Житомира вкрали майже 800 тис. грн

  • 6 серпня, 2019 13:46
У Житомирі розслідується кримінальне провадження щодо тендерних поставок медтехніки. За інформацією прокуратури Житомирської області, постачальник завищив вартість закупки майже на 800 тис. грн і привласнив бюджетні кошти.

Встановлено, що у жовтні 2017 року Управління охорони здоров’я Житомирської міськради уклало з приватним товариством договори про закупівлю за державні кошти медичного обладнання. Товариство мало поставити обладнання за 5,2 млн грн, проте значно завищило вартість.
 

"За результатами проведених конкурсних торгів, між Управлінням охорони здоров’я Житомирської міськради та товариством укладено два договори про закупівлю за державні кошти медичного обладнання. Відповідно до договорів, приватне товариство зобов’язане було поставити діагностичне обладнання для лікарень Житомира на загальну суму майже 5,2 млн грн. Однак постачальник порушив вимоги чинного законодавства, яке регламентує ціноутворення на вироби медичного призначення, що закуповують за бюджетні кошти, завищивши вартість медичної техніки на загальну суму 783 492 грн", - інформує відомство.


Наразі особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

"Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна", - додають у прокуратурі.
Поділитись

Новини по темі: