24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Голова Житомирської податкової служби Вадим Куслій провів прес-конференцію

Голова Житомирської податкової служби Вадим Куслій провів прес-конференцію

  • 15 березня, 2011 14:31
Вчора, 14 березня голова податкової служби у Житомирській області Вадим Куслій провів прес-конференцію з представниками засобів масової інформації Житомирської області.

Відповідаючи на питання про те, чим запам'ятався минулий рік з часу призначення його на цю керівну посаду і що можна зарахувати в спадщину податкової команди, головний податківець області відповів:

«Взагалі 2010 рік не відзначався в області стабільністю. Відбувалися як зростання, так і зниження показників економічного розвитку - індекс промислового виробництва змінювався від 11% зростання в червні - до 1,2% зниження в грудні. Це негативно впливало на формування платниками бази оподаткування як у цілому по області, так і за окремими видами доходів.

Однак, незважаючи на нестабільність, оплата до держбюджету податків і платежів збільшилася до торішнього на 12,6%, або на 105,0 млн.грн, до місцевого - на 14,9%, або на 166,5 млн. грн.

За 2010 рік платниками області до бюджетів усіх рівнів сплачено 2238,4 млн.грн, що на 266,1 млн. грн, або на 13,5 відс. більше ніж у 2009 році.

У 2011 рік України увійшла з принципово оновленим законодавством - Податковим кодексом України. Завдання січня-лютого поточного року органами державної податкової служби Житомирської області виконані.

Місцева скарбниця поповнилася на 206 200 000 грн, що майже на 20 відсотка, або на 33,8 млн. грн. більше відповідного періоду минулого року, завдання виконано на 15,5 відс. (+27,7 Млн.) ».

Особливо цікавило журналістів питання, пов'язані з прийняттям Податкового кодексу України.

- Дійсно, прийнятий 2 грудня 2010 Податковий кодекс є результатом компромісів між державою, політичною елітою, суспільством та бізнес-структурами .... Кодексом передбачено різні види державної допомоги, зокрема, податкові канікули, податкові пільги, пільгові кредити, компенсації, гарантії. - Говорить Вадим Куслій.

Як і раніше, в Житомирі залишається актуальним питання боротьби з фактами виплати тіньових зарплат «у конвертах» і, відповідно, несплати податків.

- Нами постійно вживаються заходи з легалізації виплати заробітної плати, в тому числі за рахунок залучення суб'єктів господарської діяльності до документального оформлення трудових відносин з громадянами. З цією метою здійснюються рейди - обстеження місць здійснення діяльності суб'єктів господарювання, а саме: місць торгівлі, об'єктів будівництва та ремонтних робіт, об'єктів виробничої діяльності, місць відпочинку та розваг і т.д. - Заявив Куслій.

На завершення прес-конференції Вадим Куслій акцентував увагу журналістів на наявних резервах, які дозволять виконати завдання по надходженнях до бюджетів усіх рівнів: «Резерви для роботи у податківців області є. Просто необхідно не говорити, а працювати ».


http://dpa.zt.ua/images/dpa_images/14_03_2011.jpg
Поділитись

Новини по темі: