23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • У Житомирській області відновлять стаціонарні пости ДАІ, ліквідовані Луценко

У Житомирській області відновлять стаціонарні пости ДАІ, ліквідовані Луценко

  • 27 січня, 2011 12:50
Протягом 2011 року в Житомирській області відновлять всі стаціонарні пости ДАІ, які були ліквідовані екс-міністром МВС Юрієм Луценко.

Як повідомив заступник начальника Управління Державтоінспекції УМВС України в Житомирській області полковник Іван Прохоренко, відновлені об'єкти будуть оснащені новітніми системами «Арена».

- Стаціонарні пости ДАІ припинили своє існування за непродуманої ініціативи екс-міністра Юрія Луценка. Раніше, до ліквідації постів, будь-який водій-далекобійник міг спокійно відпочити в автомобілі під охороною інспекторів ДАІ, отримати вичерпну інформацію про те, як краще проїхати в той чи інший населений пункт. Крім цього, при отриманні сигналу «Перехоплення» при викраденні автомобіля, швидко і ефективно перекривалися усі виїзди з міста. - Говорить Прохоренко.

На даний момент, будівлі колишніх постів являють собою сумне видовище: вікна і двері забиті дошками, фарба і штукатурка повідвалювалась. Але будемо сподіватися, що незабаром вони будуть «заселені».

За словами полковника Прохоренко, нові системи «Арена» не тільки дозволяють визначити водія, який перевищив швидкість, але і відстежувати тих, хто позбавлений прав на право керування транспортним засобом, а також встановити ті автомобілі, які перебувають у розшуку.

До речі, під час перевірки ефективності роботи «Арени» у Києві, тільки за добу було зареєстровано 2700 порушень правил дорожнього руху.

Але що найголовніше - це те, що вищевказаний технічний виріб працює таким чином, що повністю виключає втручання інспекторів ДАІ. Тому патрульним залишається тільки складати відповідні протоколи.
Поділитись

Новини по темі: