На ринках Житомира стартував сезон кавунів і динь. Баштанні на прилавках переважно привезені з Азербайджану та Узбекистану.
Імпортована продукція проходить багато перевірок, розповів в коментарі "Суспільному" Ігор Волківський, заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області .
"Продукція, що імпортується, перевіряється і має відповідні документи, – каже Ігор Волківський. – Є трохи і нашої української продукції. Перевищення по кавунах ми ще не реєстрували, проте деякі перевищення по динях вже є. Звичайно, кожну ягоду, а кавун – це ягода, ніхто не перевірить. В цілому в межах норми".
Фото: Ігор Волківський. Суспільне Житомир
Ігор Волківський каже, що кожен покупець має право на ринку попросити у продавця сертифікат на продукцію.
Фото: Суспільне Житомир
"Якщо це на ринку, то кожному видається експертний висновок, його можна побачити. Деякі продавці тримають його на прилавку. Представники лабораторії ветсанекспертизи спільно з працівниками ринків час від часу проходять торговими рядами, стежать, аби не доносили неперевірені продукти. І купувати продукти потрібно у встановлених місцях", – зауважує Ігор Волківський.
Середня ціна на кавуни – 30-35 грн за кілограм. Ціна на диню коливається від 65 до 100 гривень за кілограм.
Фото: Суспільне Житомир