«Укрзалізниця» запускає новий рівень сервісу — в тестовому режимі на обраних рейсах далекого сполучення пасажири зможуть скуштувати гарячі страви, розроблені відомим українським шеф-кухарем Євгеном Клопотенком.
Нововведення доступне на таких рейсах: №351/352 Київ – Кишинів, №95/96 Київ – Рахів, №29/30 Київ – Ужгород, №4/3 Запоріжжя – Ужгород.
Меню включає: карпатські деруни; омлет із житомирських яєць; курку з подільською картоплею та овочами; кримськотатарський плов із яловичиною.
Страви готуються та заморожуються інноваційним способом, що зберігає їхній смак і свіжість після розігрівання. Вартість гарячих обідів становить від 170 до 190 грн.
Цей крок є частиною зусиль «Укрзалізниці» для покращення сервісу та комфорту на тривалих маршрутах. Рішення про подальше впровадження гарячих страв на інші рейси залежатиме від результатів тестування та відгуків пасажирів.
Журнал Житомира писав, що відро з яйцями забули в потязі Укрзалізниці: які ще згуби були у пасажирів у 2024 році.