9 жовтня, 2024
Ми в соцмережах

Цукерки, які «народилися» в Житомирі, стали улюбленими солодощами в Європі

  • Фото: колаж
  • 11 жовтня, 2023 21:14

“Корівка” – одна з найулюбленіших цукерок нашого дитинства, адже в ній поєднується все найсмачніше – основа-іриска і начинка-помадка з топленим молоком. Мало хто знає, що попри початок виробництва в Польщі, в ці солодощі вкладено житомирський рецепт та цікаву історію.

Вікіпедія рецептури однієї з національних візитівок Польщі знаменитих цукерок веде саме до Житомира

 

Кандидат історичних наук, доцент Поліського національного університету Геннадій Махорін у своїх екскурсіях-вікторинах «Дивовижний Житомир» також згадує цю цікаву історію:

"У Житомир до свого дідуся приїхав онук Фелікс Поморський (1895 - 1963), який жив у польському місті Познань. Йому сподобалися цукерки домашнього виготовлення, які робив його дідусь. Запитав про рецепт цукерок, які ще не мали своєї назви та запамʼятав його. А невдовзі, в 1920-х роках, заснував невелику кондитерську, яка з часом переросла у фабрику, де виготовляв ці цукерки. До їхнього складу входять лише натуральні компоненти: молоко, масло, цукор. Враховуючи, що основу цукерок становлять продукти молочного походження, на обгортці їх зобразили корівку гольштинської породи. Це зумовило і назву цукерок", - йдеться в екскурсії.

Рецепт родом з Житомира неоднаразово був визнаний як найсмачнішим та якісний серед цукерок. Й нині їх можна з легкістю знайти в європейських і навіть на деяких азіатських прилавках магазинів.

Поділитись

Новини по темі: