17 квітня, 2024
Ми в соцмережах

«Зберігайте спокій та холодний розум»: СБУ звернулась до українців

  • 14 лютого, 2022 9:58
Служба безпеки України заявила, що Україна переживає потужну хвилю гібридної війни та закликала українців зберігати спокій, мислити критично і керуватись даними офіційних джерел.

Відповідну заяву СБУ розмістила у понеділок, 14 лютого.
 

"Сьогодні вітчизняний інформаційний простір зазнає безпрецедентного впливу. Україна зіткнулася зі спробами системного нагнітання паніки, поширенням фейкової інформації та викривленням реального стану речей. Усе це в комплексі – ніщо інше як чергова потужна хвиля гібридної війни", – заявили в СБУ.


СБУ фіксує такі прояви гібридної війни "в соціальних мережах, окремих ЗМІ, в поширенні деякими політиками наративів країни-агресора тощо".

Служба безпеки України наголошує, що інформаційне нагнітання покликане "посіяти тривогу в українському суспільстві, підірвати віру в здатність держави захистити своїх громадян, розхитати нашу єдність".

В спецслужбі запевняють, що вони постійно аналізують різні сценарії розвитку подій і що в них є чіткий план дій на кожен із них. Та додають, що їхні співробітники працюють в усіх регіонах країни у посиленому режимі. 

"Разом із керівництвом держави, представниками виконавчої та законодавчої влади, іншими правоохоронними та безпековими органами влади ми готові реагувати на ситуацію не тільки тоді, коли виникне така необхідність, а заздалегідь. І вже робимо це", – додали в СБУ.
 

"Всім нам варто зберігати спокій та холодний розум, не піддаватися на провокації. Паніка й дестабілізація грають на користь тільки ворогам, а не Україні. Ми всі повинні мислити критично і перевіряти будь-яку інформацію; керуватись даними офіційних джерел, а не анонімних; навчитися відрізняти правду від фейків. І не забувати – сила України не лише в потужній армії, а в єдності кожного з нас", – звернулися в СБУ до українців. 


Загроза вторгнення Росії в Україну


В ефірі телеканалу CNN радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що вторгнення Росії в Україну може розпочатися будь-якого дня.

Як повідомляло Politico з посиланням на джерело, президент США Джо Байден розповів союзникам по НАТО та лідерам Євросоюзу, що Росія може вторгнутися до України 16 лютого.

Таку саму дату ймовірного вторгнення, за даними Der Spiegel, ЦРУ та американські військові озвучили німецькому уряду та іншим країнам НАТО.
Теги:
Поділитись

Новини по темі: