20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Мільйони гривень, що призначалися Бердичівському спортліцею, отримає ліцей у Житомирі: люди вийшли на протест. ФОТО

Мільйони гривень, що призначалися Бердичівському спортліцею, отримає ліцей у Житомирі: люди вийшли на протест. ФОТО

  • 6 грудня, 2021 10:50
5 грудня у Бердичеві відбулась масштабна акція протесту. Батьки вихованців Бердичівського ліцею спортивного профілю Житомирської облради, спортсмени, депутати різних рівнів протестували проти того, щоб гроші в рамках програми «Велике будівництво», заплановані на реконструкцію та будівництво спортивної інфраструктури Бердичівського ліцею, були направлені до Житомира. 

Як повідомляє stopcor.org, бюджетні кошти на розвиток спорту в області планували надати для Бердичівського спортивного ліцею. Утім, Житомирська обласна рада вирішила «перекинути» заплановане фінансування на Житомир. 

Спеціально для цього поспіхом вирішили перепрофілювати Житомирський обласний ліцей для обдарованих дітей з академічним профілем навчання у спортивний ліцей.
 

«У Бердичеві є спортивний ліцей Житомирської обласної ради. У рамках програми «Велике будівництво» на його реконструкцію та інфраструктуру заплановано приблизно 500 мільйонів гривень. Тендери на ці проекти скасовувалися. Але 24 листопада у «Прозорро» з'явився тендер на реконструкцію Житомирського спортивного ліцею Житомирської обласної ради. На реконструкцію корпусів, гуртожитків та будівництво двох критих спортивних залів. Отже, гроші, заплановані на Бердичів, перекидають на Житомир. Що цікаво: на той момент оголошення тендеру юридично ще не було Житомирського спортивного ліцею», - розповів координатор ВГО «Стоп корупції» на Житомирщині Олександр Ігнатьєв.




Усі батьки вихованців і спортсмени, які брали участь в акції протесту, підписали колективне звернення до Президента Зеленського, Верховної ради України, Житомирської обласної ради. 
 

«Оскільки це навчальний заклад обласного підпорядкування, потрібно було, щоб обласна рада виділила кошти на виготовлення проєктно-кошторисної документації… 8-го чи 10-го листопада Житомирська обласна рада виділили ці кошти… І було запущено вже процедуру по виготовленню документації. Але потім окремі люди, політики, як вони люблять себе називати, які дуже турбуються за розвиток Житомирщини і розвиток спортивної Житомирщини, але виключно в окремо взятому місті, згадали, а яка ж це сума заходить? І почали в авральному режимі перегравати ситуацію. Почали консультації з депутатським корпусом, щоб переконати, що для Бердичіва це буде дуже «жирно», щоб там збудували таку спортивну базу для підготовки ліцеїстів», - зазначив народний депутат Богдан Кицак.




Мітингувальники вимагають залишити фінансування, спрямоване програмою Президента «Реконструкції спортивних ліцеїв на території України» в повному обсязі для Бердичівського ліцею-інтернату спортивного профілю Житомирської обласної ради. Обурені батьки також хочуть організувати зустріч з представниками облради, щоб обранці пояснили свої рішення щодо житомирського і бердичівського ліцеїв.

Нагадаємо, обласна рада прийняла рішення змінити назву Житомирського обласного ліцею та затвердити у новій редакції статут навчального закладу, додавши спортивний профіль. Навчальний заклад відтепер матиме спортивне та академічне спрямування.





Фото: stopcor.org
Поділитись

Новини по темі: