28 березня, 2024
Ми в соцмережах

Гроші не дадуть на руки: хто і як отримає тисячу гривень за вакцинацію

  • 17 листопада, 2021 15:38
Прессекретар президента України Володимира Зеленського Сергій Никифоров надав додаткові роз'яснення щодо оголошення глави держави про надання тисячі гривень щепленим українцям.

Відповідний допис опубліковано на його сторінці в Facebook.

16 листопада Володимир Зеленський опублікував чергове відеозвернення. У ньому президент анонсував запуск програми, під час якої українці, що були щеплені обома дозами вакцини проти коронавірусу, зможуть отримати 1 тисячу гривень.

Саме звернення породило чимало запитань. Зокрема, залишилося незрозумілим, хто саме та в який спосіб отримає гроші. Никифоров пролив світло на деякі моменти.

Він наголосив, що отримати гроші зможуть люди, які вакцинувалися як до запуску такої програми 19 грудня 2021 року, так і після.
 

«Бачу, що потрібне деяке роз’яснення вчорашньої звістки про тисячу гривень щепленим від коронавірусу. Її отримають усі українці, які пройшли повний курс вакцинації. Однією дозою у випадку Johnson & Johnson чи двома — в усіх інших», — розповідає речник.


Він зазначає, що така ініціатива покликана підтримати бізнес, «просто гроші віддають опосередковано, через споживачів».

Як виплачуватимуть кошти — поки узгоджують, але це точно не будуть робити готівкою на руки. 

У Зеленського розповідають, що це буде певний ваучер, сертифікат, або депозит на перелік товарів та послуг. Вичерпний список обіцяють оголосити найближчим часом: «Узагальнено — це культура, мандри та спорт».

«Процес отримання грошей тими, у кого є “Дія”, і тими, у кого немає, звичайно, відрізнятиметься, але нікого не забудемо», — каже Никифоров.

Поділитись

Новини по темі: