20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • У Житомирі з'явиться «кризова кімната» для людей, які постраждали від домашнього насильства

У Житомирі з'явиться «кризова кімната» для людей, які постраждали від домашнього насильства

  • 22 вересня, 2021 12:17
У Житомирі створять кризову кімнату, яка має стати тимчасовим прихистком для постраждалих від насильства у родині. Потерпілі зможуть перебувати там 10-20 діб. За цей час вони отримуватимуть необхідну соціально-психологічну та первинну правову допомогу.  

Як повідомили в міській раді, проєкт реалізується Житомирським міським центром соціальних служб та ГО «Грінері» при фінансування уряду Швеції.

Кризову кімнату облаштують у комунальному приміщенні площею 114 кв. м при денному центрі соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства. 

Аби жінки і діти могли почуватися в безпеці, її адреса буде засекречена, а фахівці тут працюватимуть цілодобово. Особи, які постраждали від домашнього насильства, можуть звернутися за допомогою до денного центру (вул. Перемоги, 55, тел. 47-09-42).

Мобільна бригада для соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства вже створена рішенням виконкому. Фахівці, що працюватимуть у кризовій кімнаті, пройдуть спеціальне навчання. Адже, за словами координаторки проєкту Ганни Висоцької, в центрі мають знати, як правильно зустріти потерпілу, куди її перенаправити і т. д.

Планується, що об’єкт соціального спрямування для постраждалих від насильства свою роботу розпочне на початку наступного року.
Поділитись

Новини по темі: