20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Патрульному, що у Житомирі жорстоко побив водія, загрожує до 10 років в'язниці

Патрульному, що у Житомирі жорстоко побив водія, загрожує до 10 років в'язниці

  • 1 липня, 2021 11:19
ДБР завершило досудове розслідування стосовно заступника командира роти Управління патрульної поліції, який у Житомирі під час затримання громадянина завдав йому тілесні ушкодження. Події розгортались 3 листопада 2020 року. 
 

"Під час нічного патрулювання у Житомирі поліцейський зупинив водія автівки за підозрою в керуванні напідпитку. Чоловік відмовився пройти перевірку на стан сп’яніння, а під час затримання почав нецензурно висловлюватися. Після того, як патрульний надів водієві кайданки, він повалив затриманого на асфальт та почав бити. Чоловік спробував втекти, проте отримав ще кілька ударів гумовим кийком у живіт", – повідомляє Державне бюро розслідувань.


За інформацією відомства, через кілька годин затриманому водієві стало погано і його госпіталізували до лікарні. У нього виявили закриту травму живота.

Поліцейський підозрюється у перевищенні службових повноважень, що супроводжувалися насильством та застосуванням спецзасобів та спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.
 

Передісторія


4 листопада 2020 році в соцмережі з'явилося відео, на якому громадяни розповіли про побиття працівниками патрульної поліції водія, який не виконав їхнє прохання вийти зі свого автомобіля для перевірки документів.

За фактом перевищення повноважень працівником правоохоронного органу Житомирська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження.

Постраждалий водій пережив операцію та розповів про події тієї ночі.
Поділитись

Новини по темі: