29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • «Вони сказали що я п'яний». Водій Петро Ярмак розповів як його били поліцейські. ВІДЕО

«Вони сказали що я п'яний». Водій Петро Ярмак розповів як його били поліцейські. ВІДЕО

  • 5 листопада, 2020 22:06
Активісти під відділком поліції у Житомирі вимагають покарати винних у жорстокому побитті водія. 51-річного чоловіка просто з райвідділку забрали до реанімації і терміново прооперували, бо масивна внутрішня кровотеча загрожувала життю. Він запевняє - його били патрульні, але у поліції це заперечують. Про це йдеться 5 листопада в сюжеті кореспонденти ТСН Олени Кузнєцової.

Під будівлею обласної поліції активісти з фаєрами і плакатами вимагають покарати патрульних, які побили водія до напівсмерті.

«Травми внутрішніх органів, вирізана селезінки, кишки, свідчить про те що людину били беззахисно. Це називається катування», - запевняє учасник пікету Сергій Ткачук.

 

Петро Ярмак розповів як його били

51-річний водій Петро Ярмак, на захист якого зібрався пікет, каже, що патрульні зупинили його за порушення правил. «Сказали вийти, показати документи. Я предявив, але зі мною не було посвідчення водія. Сказали: «Ви п'яні». Я сказав, що інвалід ІІІ групи, в мене нечітка хода», - розповідає Петро.

Чоловік, в минулому боксер, розповів, що за відмову сідати у поліцейську машину на нього вдягли кайданки і почали бити. Навіть уже лежачого.

«Вухо розбили, живіт розбили, били так і ногами і руками, не знаю чим. Гроші вимагали, а що ж… Я сказав, що гроші не дам, їдемо на експертизу. Вони мене в райвідділ повезли», - додає чоловік.


А з райвідділу чоловіка вже забрала швидка. Діагностували внутрішню кровотечу. «Виявлено рідину, кров у черевній порожнині, пацієнту проведено оперативне втручання. Селезінку видалено і частину тонкого кишківника», - повідомляє завідувач хірургічним відділенням лікарні№1 м.Житомира Олександр Шатило.

З водієм у машині було двоє пасажирів - товариш і жінка. Вона боїться показувати обличчя. Каже, їхали у центр попити кави. Патрульні, які зупинили авто, поводилися зухвало. «Вони почали так активно, агресивно. Його били з усієї сили, руками, ногами», - розповідає жінка-свідок.

У поліції своя версія

Поліцейськи наполягають, що від водія тхнуло алкоголем. На вимогу показати посвідчення вдарив головою патрульного. Не втихомирився навіть у кайданках і намагався втекти.

«Він втік, через короткий проміжок часу його знайшли неподалік, на прибудинковій території, привели до патрульного автомобіля і доставили до відділку поліції», - розповідає речник управління патрульної поліції у Житомирській області Ігор Іванюк.


Але службове розслідування проводять - копів, які затримували водія, відсторонили від роботи. Але катування - заперечують. Мовляв, є відео з бодікамер та камер у відділку, яке вивчають. Перевірятимуть дії копів і слідчі державного бюро розслідувань. А в поліції водночас розпочали провадження за фактом тілесних ушкоджень, завданих патрульному.

Поділитись

Новини по темі: