27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • У Житомирі з'явився ще один дитячий будинок сімейного типу: у ньому виховують чотирьох діток. ФОТО

У Житомирі з'явився ще один дитячий будинок сімейного типу: у ньому виховують чотирьох діток. ФОТО

  • 13 квітня, 2021 15:31
У Житомирі запрацював вже сьомий будинок сімейного типу. Сюди на виховання та спільне проживання влаштовано двох братиків та сестричку. Впродовж року родина Бессарабів поповниться й іншими вихованцями.

Як розповідають у міській раді, батьки-вихователі Надія та Руслан мають рідну доньку. Однак, давно мріяли подарувати родинний затишок тим дітям, яким його не вистачає. 
 

«Мій батько виховувався в інтернаті. З його дитячих спогадів знаю, як цим дітям необхідна  любов та турбота. Тому втілилася, можна сказати, моя мрія…», - розповідає пані Надія. 


Вони з чоловіком зібрали документи, пройшли навчання та отримали відповідні рекомендації.

Родина проживатиме в передмісті у чотирьохкімнатній квартирі, яка вже облаштована меблями, побутовою технікою та іншими предметами тривалого вжитку за рахунок місцевого бюджету. У цій самій будівлі функціонує ще 5 ДБСТ.

Всього у Житомирі 7 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 46 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Перший ДБСТ було створено у Житомирі в жовтні  2006 року.

На сьогодні на обліку служби у справах дітей перебуває 350 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Майже 93% дітей влаштовано до сімейних форм виховання.














 

Фото зі фейсбук-сторінки мера Житомира
Поділитись

Новини по темі: