28 березня, 2024
Ми в соцмережах

Україна домовилася про постачання 10 млн доз вакцини Pfizer – Зеленський

  • 7 квітня, 2021 8:49
Україна уклала контракт із корпорацією Pfizer на 10 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу. Про це у вівторок, 6 квітня, повідомила пресслужба Офісу президента.
 

"Сьогодні дуже важливий день для України і для українців – ми сьогодні нарешті підписали важливий контракт з компанією Pfizer на постачання 10 мільйонів доз вакцини Pfizer. Це дійсно складно було зробити, але завдяки розмові з керівником компанії Pfizer Альбертом Бурлою – в мене з ним була розмова 8 лютого – він пообіцяв, що зробить усе можливе й неможливе. І зробив це", – сказав Володимир Зеленський.


За його словами, співпраця з американськими фармацевтичними компаніями буде продовжуватися й розширюватися.

Пізніше у МОЗ повідомили, що уклали рамковий договір із компанією Pfizer. За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, перемовини тривали кілька місяців. 

Очікується, що перші партії вакцини будуть поставлені до України найближчими місяцями, а всі 10 млн доз – протягом 2021 року. 
 

Вакцина Pfizer


Так звана "генетична" вакцина, яка містить генетичні інструкції, щоб допомогти нашому імунітету захиститись від COVID-19. Вакцину треба зберігати та перевозити при температурі від -80°C  до -60 °C.

Вакцина ефективна на 95%. Тобто вона на 95% знижує кількість симптоматичних випадків COVID-19 у людей.

Міністерство охорони здоров’я зареєструвало вакцину Pfizer проти COVID-19 для екстреного медичного застосування.
 

Вакцинація


24 лютого Житомирська область отримала 17 300 доз вакцини Covishield. Ввечері того ж дня у Житомирі офіційно розпочали вакцинацію. Першим щеплення від коронавірусу отримав завідувач відділення міської лікарні №2.

Запис на вакцинацію був відкритий 1 березня. Зробити це можна через контакт-центр МОЗ за телефоном 0 800 60 20 19, на порталі державних послуг "Дія", на порталі МОЗ "Вакцинація від COVID-19".
Поділитись

Новини по темі: