19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирській області готують резервні лікарні для COVID-хворих

  • 16 березня, 2021 8:56
У лікарнях Бердичева та Попільні, які раніше не приймали пацієнтів з COVID-19, розгорнуть 70 додаткових ліжок для хворих. Про це на брифінгу повідомила перший заступник голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.
 

"15.03.2021 року скеровано лист на ім’я керівника робіт з ліквідації наслідків епідеміологічної ситуації щодо розгортання додаткових ліжок. Зокрема у центральній районній лікарні Бердичівського району, це так звані ліжка резерву, там їх 30, і в Попільнянській лікарні Попільнянської районної ради на 40 ліжок", – зазначила Остапченко.


Заступниця голови ОДА додала, що зараз найбільше завантажені хворими та пацієнтами з підозрою на COVID-19 Малинська міська лікарня, Новоград-Волинське міськрайонне територіальне об’єднання, Чуднівська лікарня, Бердичівська міська лікарня. 

Через велику кількість зайнятих ліжок пацієнтів з цих міст та районів госпіталізують в Коростенську центральну міську лікарню, Житомирську районну лікарню, обласну клінічну лікарню ім. Гербачевського.

Станом на 15 березня на стаціонарному лікуванні в лікарнях області перебувало 1288 хворих на COVID-19, з них на кисневому забезпечені 628 осіб, а на апаратах штучної вентиляції легень – 29 осіб.
Поділитись

Новини по темі: