Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • У теплиці житомирського університету вирощують органічний салат і пряні трави

У теплиці житомирського університету вирощують органічний салат і пряні трави

  • 16 лютого, 2021 17:25
У Житомирі в теплиці Поліського національного університету органічним способом вирощують шість видів салатів та чотири види пряних трав, які можуть придбати всі охочі.

Теплиця Поліського національного університету площею 400 квадратних метрів поділена на дві частини. В одній вирощують салати і пряні трави, а в другій – розсаду овочів, передає Укрінформ.
 

«Зараз у нас в теплиці органічним способом вирощують шість видів салатів – дуболистий зелений і дуболистий червоний, маслянисті салати – червоний та зелений, американський коричневий салат, є дуже гарні кучеряві сорти Кармесі. Крім того, реалізуємо чотири види пряних трав, а саме руколу, цибулю шніт, коріандр, петрушку і ще підростає базилік. Ми вирощуємо такі сорти, які дуже важко знайти у Житомирі в маркетах», –  розповіла фахівець кафедри технології зберігання та переробки продукції рослинництва агрономічного факультету Поліського національного університету Анна Тютюнник.




За її словами, рослини продають у торф’яних стаканчиках вартістю 18 грн за кущ. Такий салат або пряну рослину можна поставити вдома у воду і споживати у свіжому вигляді.

Наприкінці лютого в теплиці висіють перець та баклажани, які довго сходять, а згодом – помідори, огірки, кавуни, дині, кабачки та інші культури. Розсаду також будуть продавати.

Роботу теплиці забезпечує автоматизована система, яка дає змогу керувати більшістю процесів з мобільного телефону. Усі культури там вирощують органічним способом.

Фото Анни Тютюнник
Поділитись

Новини по темі: