16 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Стала відома доля молодої козулі, що знайшли у Житомирі біля вокзалу. ВІДЕО

  • 14 січня, 2021 10:35
Знайдене в Житомирі "оленятко" виявилося козулею. 13 січня тварину перевезли жити в контактний зоопарк Поліського національного університету, де для козулі підготували окремий вольєр. Про це інформує "Суспільне".

Перш ніж прихистити тварину в себе, в університеті зважили усі "за" і "проти".
 

"Одним із "проти" було те, що зоозахисники будуть звинувачувати нас у тому, що ми утримуємо дику тварину. Але я думаю, що завдяки телебаченню та соцмережам, оце "проти" – відпадає, тому що ми зробили добру справу – прихистили дику тваринку, яка не може жити у дикій природі. Сподіваємося, що принаймні чверть століття, адже саме стільки можуть жити козулі в неволі, вона радуватиме відвідувачів нашої контактної ферми", – розповіла заступниця декана з навчальної роботи технологічного факультету Поліського національного університету Діна Лісогурська.


Завідувач лабораторії тваринництва Поліського національного університету Володимир Ткачук каже, що у контактному зоопарку наразі знаходиться семеро свійських кіз, але жити разом з козулею Масею вони не можуть.
 

"Вольєр окремий. У ньому підстилка з соломи, миска з водою. Воду будемо міняти постійно. Ми її наразі підігріваємо, оскільки мінусова температура. Також тут розташована годівниця для грубих кормів, переважно для сіна. Ці умови придатні для перебування дикої козулі", – зазначив чоловік.


Нагадаємо, 3 січня житомирянка по дорозі на роботу знайшла біля залізничного вокзалу молоду козулю.
 
Поділитись

Новини по темі: