29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • На Житомирщині рідні і поліція шукали зниклого хлопчика, а він спав на сіннику

На Житомирщині рідні і поліція шукали зниклого хлопчика, а він спав на сіннику

  • 24 грудня, 2020 8:36
Жителька Андрушівського району Житомирської області викликала поліцейських, аби допомогли розшукати 8-річного сина Артура. Хлопчик пішов до школи та додому в очікуваний час не повернувся. Про це повідомляє пресслужба ГУ Нацполіції Житомирської області.
 

"Повідомлення про зникнення дитини надійшло до поліції о 19.05 (22 грудня, - ред.) від жительки с. Міньківці. Під час першочергової перевірки з’ясувалось, що малого востаннє бачили близько 17.00 у місцевому парку. Однак коли поліцейські групи реагування Андрушівського ВП, які виїхали до села, не знайшли його там, по тривозі був піднятий увесь особовий склад відділення", – розповідають у ГУ Нацполіції.


Також до села були викликані додаткові сили поліцейських, у тому числі кінологи.
 

"Ми розуміли, що ситуація може мати серйозні наслідки, оскільки пора і холодна, і темна, і пізня, а хлопцеві лише 8 років. Зі слів рідних, підстав, щоб він добровільно не повернувся додому не було", – розповіла начальник відділу ювенальної превенції УПД ГУНП Наталія Гончарук.


Поліцейські прибули до села та розпочали пошуки у двох напрямах: перевіряли друзів, однолітків та знайомих хлопця, а також обстежували житлові будинки та закинуті хати-пустки.
 

"Огляд розпочали з оселі, де хлопець і мешкає, хоч, за словами матері, вона уже все перевірила. Однак на горищі будинку, посеред сіна, поліцейські знайшли Артура, який спав", – сказала Наталія Гончарук.


Уже пізніше у розмові з ювенальними інспекторами малий розповів, що, попри заборону матері, пішов до парку та загрався там, а коли зрозумів це, то боявся повертатись додому, тому й заховався на горищі.

Нині з родиною працюють ювенальні інспектори, які роз’яснюють наслідки такої поведінки і старшим членам сім’ї, і юним.

Водночас напередодні зимових канікул поліцейські радять батькам заздалегідь подбати про дозвілля дітей та належний нагляд за ними, аби убезпечити їх від ризикованих факторів.
Поділитись

Новини по темі: