20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Київське «Динамо» передало для лікарень Житомирської області кисневі концентратори. ВІДЕО

Київське «Динамо» передало для лікарень Житомирської області кисневі концентратори. ВІДЕО

  • 16 грудня, 2020 8:52
Житомирська область отримала від футбольного клубу «Динамо» Київ 18 кисневих концентраторів, які необхідні для лікування хворих на коронавірус. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.
 

«Кисневі концентратори були закуплені керівництвом ФК «Динамо» Київ, яке відгукнулось на ініціативу народного депутата Михайла Радуцького, закликаючи небайдужий бізнес допомогти лікарням із закупівлею обладнання для забезпечення хворих кисневою підтримкою.

Сьогодні (15 грудня, - ред.) партію з 18 концентраторів передав віце-президент ФК «Динамо» Київ Олексій Семененко. Він відзначив, що для «Динамо» завжди була та залишається важливою соціальна складова. Він наголосив, що зазвичай у грудні футбольний клуб проводить багато заходів для дітей, зокрема й для тих хто постраждав від Чорнобильської катастрофи. Але цьогоріч пандемія внесла корективи у плани динамівців. Тому сьогодні одним з пріоритетів керівництвом клубу визначено ще й допомогу у боротьбі з пандемією коронавірусу. Він побажав жителям Житомирщини, щоб вони хворіли якомога менше і якнайбільше вболівали за «Динамо» та «ФК Полісся».

Я дуже дякую Михайлу Радуцькому, Ігорю Суркісу, керівництву та футболістам «Динамо» Київ за таку своєчасну і важливу для пацієнтів Житомирщини допомогу!» – зазначив Бунечко.

 

Безпосередньо зі стадіону «Динамо» імені Валерія Лобановського кисневі концентратори вирушили до лікарень Житомирщини. 

Варто зауважити, що киснева підтримка в ситуації, що склалася, вкрай необхідна і є найдоступнішим засобом і тимчасовим виходом для реабілітації хворих на коронавірус. Адже будівництво стаціонарної кисневої станції – це капітальний проект, який вимагає набагато більше часу та витрат. Кисневі концентратори значно простіші у підключенні й експлуатації, тому вони можуть приносити користь прямо зараз, що максимально важливо в лікуванні коронавірусу.

Як повідомив Віталій Бунечко, у Житомирській області до кисню підведено 62% лікарняних ліжок, призначених для хворих на коронавірус, і до кінця року область намагатиметься довести цю кількість до 80%.

Поділитись

Новини по темі: