20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • В Україні скасовано адаптивний карантин і запроваджено локдаун вихідного дня: список всіх заборон

В Україні скасовано адаптивний карантин і запроваджено локдаун вихідного дня: список всіх заборон

  • 13 листопада, 2020 10:02
Кабмін оприлюднив текст постанови про посилення карантину в Україні. Зокрема, про запровадження карантину вихідного дня, час для пенсіонерів, а також введення обмежень, які стосувалися помаранчевої зони карантину, на всі регіони країни.

Таким чином в Україні скасували адаптивний карантин. Відтепер в будні і на вихідні діятимуть різні карантинні обмеження.
 

Карантин з понеділка по п'ятницю


Забороняється:
 
  • проведення всіх масових культурних, концертних, соціальних, релігійних, рекламних заходів за участю більш як 20 осіб; діяльність театрів та кінотеатрів, заповненістю кінозалів або залів понад 50% місць; діяльність музеїв, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку одна особа на 20 кв. м.
 
  • здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів, автомобільним транспортом, зокрема перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному, залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні в кількості більше, ніж кількість місць для сидіння, що передбачено технічною характеристикою.
 
  • відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами кількістю більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти; відвідування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, спортивної та спеціалізованої мистецької освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більш як 50 відсотків здобувачів освіти та персоналу закладу освіти;
 
  • проведення закладами охорони здоров’я планових заходів з госпіталізації.

Крім того, запроваджується повна заборона на проведення дискотек, роботу розважальних закладів, нічних клубів. Водночас рекомендовано магазинам, пошті та іншим компаніям визначити дві години - з 10:00 до 12:00 або в інший час дня - для пріоритетного обслуговування громадян похилого віку та людей з інвалідністю.
 

Карантин у суботу на неділю


У період з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 годин 00 хвилин понеділка на території України з 14 листопада до 30 листопада 2020 року забороняється: 
 
  • приймати відвідувачів суб’єктам господарювання, які проводять діяльність у сфері громадського харчування – барів, ресторанів, кафе тощо. Можлива буде торгівля навиніс;
  • приймати відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, інших закладах розважальної діяльності;
  • забороняється приймати відвідувачів суб’єктам господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім торгівлі продуктами харчування в магазинах, 60 відсотків торговельної площі яких призначені для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами;
  • не будуть працювати заклади культури, які проводять культурно-масові заходи, окрім роботи суб’єктів господарювання, які пов’язані з виробництвом аудіовізуальних творів;
  • буде заборонена діяльність спортивних залів, фітнес-центрів і басейнів.

Тобто в такі дні працюватимуть тільки продуктові магазини, аптеки і ветаптеки, банки, АЗС, пошта, а також заклади, які готують їжу на виніс.

 


Поділитись

Новини по темі: