20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Зростання захворюваності. Українці переплутали пом'якшення карантину з його скасуванням

Зростання захворюваності. Українці переплутали пом'якшення карантину з його скасуванням

  • 15 червня, 2020 11:00
  • 1

Зростання захворюваності COVID-19 в Україні пов'язане з тим, що люди перестали дотримуватися карантину і прийняли його пом'якшення за скасування. Про це сказав на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Він нагадав, що вже протягом останніх п'яти днів кількість хворих на рівні більше 650, а один день було 753 за добу.

"Ми ставимо рекорди із захворюваності. Думаю, нам просто потрібно подивитися на вулицю, подивитися на численні відео в інтернеті, в соціальних мережах, що у нас відбувається в клубах, інших місцях. Люди відчули повне скасування карантину. Саме в цьому ми бачимо ту кількість людей, яка більше хворіє, тобто зростання захворюваності", – сказав Степанов.


Міністр підкреслив, що кожен день зростає і кількість госпіталізованих людей, і тих, у кого пневмонія.

"Все це прямий наслідок "скасування" карантину для людей, які переплутали пом'якшення карантину зі скасуванням, і все це відбувається в голові наших громадян. Знову звертаюся, щоб дотримувалися рекомендації МОЗ, тому що тоді ризик інфікування максимально знижується – якщо ми носимо маски, користуємося антисептиками, дотримуємося соціальної дистанції", – резюмував глава МОЗ.


 


Відзначимо, останнім часом в Україні збільшилося зростання кількості хворих COVID-19. Наприклад, за останні кілька днів кожну добу фіксувалось біля 700 нових випадків. При тому, що в розпал епідемії в квітні і на початку травня, коли очікувалися основні піки, захворюваність була на рівні 300-500 людей за добу. Влада вже задумалася над поверненням деяких обмежень. Максим Степанов розповідав, що посилення карантину розгляне комісія МОЗ.

У свою чергу президент Володимир Зеленський на нараді з членами уряду заявив, що треба ретельно перевіряти магазини, ринки, громадський транспорт – місця, де можуть бути скупчення людей. Відповідальність за ці скупчення – на установах і платформах, які повинні забезпечити протиепідемічну безпеку, прописану Кабінетом міністрів.

Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

15 червня, 2020 15:38:47

<img src="/.s/sm/23/biggrin.gif" border="0" align="absmiddle" alt="biggrin" />