29 березня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі велосипедисти влаштують протест під стінами управління поліції

  • 9 червня, 2020 7:50
  • 1
Велосипедна спільнота Житомира виходить на протест. Житомиряни, які активно користуються велосипедами та велолюбителі, мають сьогодні зібратися біля будівлі патрульної поліції на Крошні.

Як стало відомо "Журналу Житомира", мета протесту – показати, що велосипедисти повноправні учасники дорожнього руху.

За словами організаторів протесту, акцію проводять саме біля Управління патрульної поліції, адже днями керівництво відділу безпеки поліції при погодженні документів по розмітці дорожнього покриття вулиць заявило: "Та скільки ж тих велосипедистів у Житомирі?!"

Це стало останньою кралею і велогромада вирішила показати свою рішучість.


 

"За останній час у Житомирі, як і в більшості міст України нічого не зроблено для того, щоб підвищити безпеку велосипедистів. Вимагаємо змін на дорогах! Велосипедисти/велосипедистки – повноправні учасники дорожнього руху. Якщо керівництво відділу безпеки дорожнього руху УПП в Житомирській області дозволяє собі публічні репліки: "Та скільки ж тих велосипедистів у Житомирі?!" при погодженні проєктних документів по розмітці дорожнього покриття вулиць, то велогромада має показати свою рішучість", – говорять організатори.


Протест відбудеться о 10:00 біля УПП в Житомирській області (м. Житомир, вул. Покровська, 92).

Варто додати, що в останні роки у Житомирі були спроби створення велосипедних смуг на вулицях міста, зокрема на Великій Бердичівській. Поліція рахує, що велосмуги нанесені з порушеннями і їх ширина має бути 1,5 м. Тож, станом на червень 2020 року у Житомирі є лише 200 метрів велосипедної смуги на вулиці Небесної Сотні, які відповідають всім нормам. Зазначимо, що сусідня Вінниця наразі має розгалужену велосипедну мережу довжиною понад 70 км.











Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Евгения Евгения
9 червня, 2020 9:20:13

я стала замечать, что велосипедистов намного больше в последние годы. и не последнюю роль играют эти поднятия цен на проезд. 8 гривен, ребята. уже думаю купить велик тоже.