24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Рада збирається суттєво підвищити штрафи пішоходам за порушення ПДР

  • 3 червня, 2020 14:27
Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкти, що посилюють адміністративну відповідальність пішоходів за порушення правил дорожнього руху і зобов’язують їх носити за поганої видимості елементи, які віддзеркалюють світло.  

Як повідомляє "Українська Правда", пропонується з кодексу прибирати попередження пішоходів – покаранням буде виключно штраф, розмір якого підвищується. 
 

Зараз непокора пішоходів правилам дорожнього руху тягне за собою попередження чи штраф у розмірі 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 грн). А в стані сп'яніння – 8 неоподатковуваних мінімумів (136 грн), у  разі ж створення аварійної обстановки – 10 неоподатковуваних мінімумів (170 грн) або громадських робіт на строк від 20 до 40 годин.

У разі ухвалення закону порушення ПДР пішоходом потягне на штраф у розмірі 15 неоподатковуваних мінімумів (255 грн), у стані сп'яніння – у розмірі 30-ти (510 грн), а у випадку створення аварійної обстановки –  40 неоподатковуваних мінімумів (680 грн) або громадські роботи на 20-40 годин. 

Також пропонують зобов’язати пішоходів використовувати в темний час доби чи в умовах недостатньої видимості світлоповертальні елементи (стрічки, жилети, наклейки). Інакше – попередження або штраф у розмірі 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 грн).
Поділитись

Новини по темі: