25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Карантин в Україні продовжено до 11 травня

  • 22 квітня, 2020 14:12
Уряд продовжує карантин в Україні до 11 травня. Лише після цієї дати почнеться поетапне зняття або послаблення обмежень. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, інформує Урядовий портал.

Він додав, що уряд має "чіткий план виходу з карантину", який складається з 5 етапів. Стартову точку цього плану називають "День К".
 

"Для його початку є дві умови. По-перше, якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінюється або коливається в межах 5%. По-друге, лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50%. За нашими розрахунками, "День К" має настати 12 травня", – зазначив Шмигаль.

 

Нові рішення Кабміну щодо карантину:

 
  • обмеження продовжать до 11 травня;
  • вихід з карантину поділять на 5 етапів;
  • з 11 травня в Україні планують дозволити ходити в парки, відновити роботу магазинів непродовольчих товарів і об'єктів сфери послуг;
  • обов'язкову обсервацію деяких громадян замінять на самоізоляцію під електронним наглядом через інстурмент "Дія".

Крім того, наголосив очільник уряду, попередньо повинно бути виконано кілька обов'язкових умов, без яких досягти показників для виходу з карантину буде неможливо.
 

"Маємо збільшити кількість тестувань до 11 травня, покращити забезпечення лікарень та лікарів усім необхідним, запровадити електронний контроль самоізоляції замість обсервації за допомогою інструменту "Дія", створити нові правила функціонування для об'єктів обслуговування населення (масковий режим, дезінфекція)", – сказав Шмигаль.


За словами Прем'єр-міністра, якщо все буде добре і епідемічна ситуація буде сприяти, то з 11 травня можливе відкриття парків та скверів, закладів торгівлі непродовольчими товарами, частини об’єктів побутових послуг.

"Такі дії дозволять повернути частину людей на роботу, покращити емоційне здоров’я українців та дати старт розігріву економіки", – запевняє Денис Шмигаль.

Після цього уряд готується реалізовувати наступні чотири етапи виходу з карантину.
Поділитись

Новини по темі: