16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Жінка з Житомира народила двійню, але забрала лише одну дитину з лікарні. ВІДЕО

Жінка з Житомира народила двійню, але забрала лише одну дитину з лікарні. ВІДЕО

  • 12 квітня, 2020 18:55

У Житомирі жінка народила двійню, але додому з пологового забрала лише одну дитину, оскільки в іншої виявилася вада серця.

У породіллі уже є двоє старших дітей, і цього разу вона народила хлопчика та дівчинку. Син – здоровий, а в донечки виявили хворобу, повідомляє ТСН.

Попри всі вмовляння лікарів та пояснення, що згодом дитину можна прооперувати, жінка вирішила, що забере лише одну, здорову, дитину, бо, мовляв, у родини на операцію немає грошей.

"Я як медпрацівник їй пояснювала, і соціальні служби до неї приходили, і психолог приходив, і ми всі казали, що не можна розлучати двійню, бо вони відчувають один одного. І по друге, будь-якій дитині потрібна мама і маму ніхто не замінить", – наголосила завідувачка відділенням постінтенсивного догляду та виходжування новонароджених Житомирського обласного перинатального центру Майя Смоляр.


Зазначається, що медики перинатального центру звозили немовля на консультацію у київський Інститут Амосова. Там дівчинку прооперують безкоштовно, коли їй виповниться півроку.

"Це досить складна вада серця, але вона може бути скорегована під час оперативного втручання. Операції і в інституті Амосова і центр і дитячої кардіології вони безкоштовні. Після цієї операції є шанс, і досить непоганий, що дитинка буде здоровою", – додала лікарка.


Наразі дівчинкою опікується персонал перинатального центру, вона активна, добре їсть, і набрала півкіло ваги. Все необхідне для дитини лікарі та медсестри купують за свої гроші.

Повідомляється, що після закінчення карантину немовля передадуть до будинку малюків та шукатимуть усиновителів.

 
Поділитись

Новини по темі: