19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • На Житомирщині нелюди побили та порізали вуличного собаку, тварину рятують ветеринари. ВІДЕО

На Житомирщині нелюди побили та порізали вуличного собаку, тварину рятують ветеринари. ВІДЕО

  • 30 жовтня, 2019 9:58
У Житомирській області у селі Велика П’ятигірка нелюди покалічили вуличного собаку. Наразі тварина оговтуються від людських знущань під пильним наглядом ветеринарів. Про понівечену собаку їм повідомили селяни 26-го жовтня. 

У важкому стані тварину забрали до Бердичева, де намагаються повернути до нормального життя, інформує Times.zt.
 

«Була дуже знесилена, обезводнена, вся покрита ранами, скуйовджена, ледь стояла на ногах, хиталась. Вся була вражена личинками мух. Враховуючи вік мух і стан ран – це було днів 5-6 назад як травми нанесені», – розповідає ветлікар Сергій Орлюк. 


Пес молодий – 2-3 роки. Нелюди сильно покалічили шию тварини, праве око. Лікар каже: це травми, нанесені якимись предметом і аж ніяк не вкуси собак. Кривдники – люди, які добряче познущались над собакою. Окремі рани і порізи були завглибшки 4-5 см. 

«Сильне пошкодження м’яких тканин шиї зверху і знизу, по бокам трошки менше. Чи проволокою – не можу сказати конкретно, навіть не уявляю чим. Відсутній шматок шкіри, від 7 до 10 см немає шкіри на шиї», – каже ветеринар. 

Зараз пес дуже слабкий, переважно лежить і лише на правому боку. На лапах ледь стоїть, потрошки їсть. Не виключено, що має травми внутрішніх органів, хоча ребра цілі. Лікувати його ще треба довго. Агресії до лікарів не проявляє, навпаки: не кусає, а плаче від болю під час маніпуляцій медиків. Тварина постійно на крапельницях і антибіотиках.

Бердичівська поліція розпочала перевірку факту жорстокого поводження з твариною. Попередня правова кваліфікація – ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) КК України. 
 

«На даний час поліцією встановлені особи, які можуть бути причетні до цієї події. Попередня кваліфікація події – стаття 299 – жорстоке поводження з тваринами – Кримінального кодексу України. Тривають необхідні заходи для встановлення усіх обставин події, а також осіб причетних до травмування тварини», – повідомила речник ГУНП в Житомирській області Алла Ващенко.


Санкція статті передбачає арешт на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років.
 
Поділитись

Новини по темі: