28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • 4 місяці без грошей: вчителі через борги по зарплаті перекривали трасу на Житомирщині

4 місяці без грошей: вчителі через борги по зарплаті перекривали трасу на Житомирщині

  • 21 жовтня, 2019 8:30
На Житомирщині півтори сотні вчителів перекрили трасу міжнародного сполучення. Люди від літа не отримують зарплати, бо в районі немає грошей через недоотримання освітньої субвенції. Блокада відбулася 19 жовтня у Лугинському районі на 172 км шляху Київ-Ковель.

На дорогу вийшли вчителі 12 шкіл Лугинського району, які зарплату не бачили чотири місяці, а відпускних за літо отримали лише третину, інформує ТСН.
 

"Знімаємо з кредитних  карток, в кого є чоловік – добре, можна заплатити за комунальні послуги. Позичаємо, хто шукав додатковий заробіток, ходили по ягоди", - каже вчителька Лугинської гімназії Галина Суторміна. 


Водії не витримували блокаду дороги, їх заспокоювала поліція, а вчителів – селищний голова Лугинської ОТГ Петро Мельник.
 

"Нема такого, щоб вчителі не отримали зарплату. Просто виплачується не у повному обсязі", - каже він. 


І пояснює, що під час формування районного бюджету виникла нестача коштів у понад 6 мільйонів гривень, а помилки припустились, коли заповнювали формулу для отримання субвенції від Міносвіти. 

"Якщо в середньому фонд заробітньої плати в місяць складає 2,5 млн грн, то ми отримували 1,8 млн", - стверджує керівник ОТГ.
 


В обладміністрації натомість винуватять місцеву владу – пояснюють, що помилку зробили саме тамтешні чиновники, котрі передали у Міносвіти невірні дані. Через це й недоотримали гроші.

Утім, керівник обладміністрації Віталій Бунечко обіцяє вчителям знайти гроші на зарплату – їх проситимуть на найближчому засіданні уряду.

Після двох годин облоги траси вчителі пішли додому. Але зауважили, що це була попереджувальна акція. Якщо обіцяних грошей не отримають, наступного тижня знову підуть перекривати дорогу.
Поділитись

Новини по темі: