19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирській громаді обмежили використання поліетиленових пакетів

  • 24 квітня, 2019 12:21
Житомирська міська рада прийняла рішення про обмеження використання пластикових пакетів на території Житомирської об’єднаної територіальної громади.

Як пояснили «Журналу Житомира» у Житомирській міськраді, закладам торгівлі реконмендується обмежити використання пластикової тари. За задумом розробників проекту рішення, завдяки таким діям у майбутньому відбудеться поступове заміщення пластикових пакетів  торбинками із екологічних матеріалів.
 

«Проект рішення «Про обмеження використання пластикових пакетів на території Житомирської об’єднаної територіальної громади», розробку якого я ініціювала, має на меті привернути увагу суспільства до кліматичних та екологічних змін у світі. Водночас, прийняття такого документу – це лише початок. Надалі у Житомирі необхідно проводити масштабну просвітницьку роботу задля залучення громадськості до використання екологічної продукції. Прийшла на сесію з авоською та новітньою технікою, бо ідея показати, що ми лише гості на цій планеті, і важливо, що залишимо після себе майбутнім поколінням. Власним прикладом заохочую використовувати замість поліетиленових пакетів еко-сумки та торбинки», - ділиться депутат міської ради Ірина Ярмоленко.


Житомирський голова Сергій Сухомлин поінформував, що для полегшення переходу покупців з пластикових пакетів на еко-торбинки для використання у побутових цілях, виконавчі органи міської ради спільно з підприємцями міста планують реалізувати проект, у рамках якого фірмові мережі та місцеві виробники матимуть можливість отримати брендовані торбинки для їх подальшої реалізації або поширення через програми лояльності.







Поділитись

Новини по темі: