25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Відбувся штрафом: на Житомирщині засудули хлопця, який поглумився на прапором України

Відбувся штрафом: на Житомирщині засудули хлопця, який поглумився на прапором України

  • 9 квітня, 2019 11:55
У Житомирській області відбувся суд над 23-річним чоловіком, який звинувачувався в нарузі над Державним прапором України. Жителю Коростеня загрожувало до 3-х років в'язниці, проте він відбувся штрафом.

"Установлено, що 23-річний місцевий житель 07.01.2019, перебуваючи у вечірній час поблизу одного з адміністративних будинків міста Коростеня, із хуліганських мотивів зняв Державний прапор України, та, відійшовши до приміщення медичної установи, що на центральній вулиці, вчинив наругу над прапором, а саме, кидав його додолу, волік по землі", - інформує прокуратура.

Наругу над державним символом було знято на відеозапис та поширено у соціальній мережі. Такі протизаконні дії зловмисника набули негативного суспільного резонансу.

За результатами досудового розслідування, яке проводилося відділом поліції під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, було зібрано достатньо доказів, які довели вину зловмисника.

Обвинувачений погодився з позицією органу досудового розслідування, на підставі чого обвинувальний акт було складено з угодою про визнання винуватості.

Вироком Коростенського міськрайонного суду особу визнано винною у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 338 КК України та призначено покарання у виді 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.
Поділитись

Новини по темі: