29 березня, 2024
Ми в соцмережах

З'явився господар, знайденої в Житомирі червонокнижної рисі

  • 22 березня, 2019 15:11
У рисі, яку знайшли пораненою у житомирському Гідропарку та передали до Рівненського зоопарку, знайшовся власник та хоче її повернути. Про це в коментарі Житомир лайф повідомив директор Рівненського зоопарку Олег Павлюк.
 

«Можу підтвердити, що з’явився власник, який пред’являє документи та намагається її забрати. Але це питання не до мене. Питання чи він дійсно має документи, чи це дійсно його рись і чи має він належні умови для її утримання, а також звідки він її взяв, має вирішити екологічна інспекція. Я отримав цю рись від екологічної інспекції міста Житомира і віддам її тільки екологічній інспекції міста Житомира, якщо вона визнає, що я мушу її віддати», — розповів Олег Павлюк.


Наразі рись перебуває в Рівненському зоопарку. У неї закінчився карантин, тож керівництво зоопарку готове залишити її в себе та будувати новий вольєр для її перебування. Але зважаючи на появу власника, це питання призупинилося.

«Карантин закінчився і ми готові залишити рись у зоопарку і робити їй нове житло, або віддати іншим зоопаркам, які мали б в ній потребу. Але якраз у цей період з’явився якийсь чоловік, який каже, що я її забираю — це моя. Тому ми поки призупинилися до вирішення усіх обставин. Нехай це питання вирішують екологи», — пояснив директор зоопарку.

Натомість в екологічній інспекції коментувати появу нібито власника рисі відмовилися, посилаючись на конфіденційність інформації. Разом з тим в екоінспекції пояснили, що у разі, якщо буде власник, який надасть підтверджуючі документи та належні умови утримання тварини, він зможе забрати цю рись.

Як повідомляв «Журнал Житомира», 21 січня зоозахисники зловили в Житомирі рись, яка занесена до Червоної книги. Пізніше тварину перевезли в Рівненський зоопарк.
Поділитись

Новини по темі: