Завдяки цьому проекту вже незабаром меню житомирських шкіл може поповнитися незвичними, але корисними стравами, запевняють у міській раді.
«Дійсно, зараз шкільні їдальні працюють за досить застарілими збірниками рецептур, яким уже багато років, в них введені типові страви. Вони, звичайно, певним попитом користуються у дітей, але все ж таки, погодьтеся, якщо ми вирощуємо креативну, сучасну, інноваційну молодь, то хотілося б, щоб і культура харчування була новою, сучасною і креативною. Тому Євген Клопотенко провів перший регіональний семінар саме в місті Житомирі. Він презентував свій збірник рецептур, який складається зі 110 страв різних країн. Тому це може бути одночасно й історії харчування в цих країнах. Тобто це ще й світогляд дітей розвиває», – говорить заступниця міського голови Вікторія Краснопір.
Кухарі Євгена Клопотенка у їдальні житомирської гімназії №3 приготували страви, які змогли продегустувати усі присутні. Поленту, пастуший пиріг та чай масалу куштували не лише учні, але й батьки, працівники шкіл, представники департаменту освіти, експерти з питань харчування та дієтологи.
За словами Вікторії Краснопір, у Житомирі виберуть декілька пілотних шкіл, де будуть відпрацьовуватинові рецепти і пропонувати страви дітям. На цьому етапі вартість харчування не зміниться.
«Євген запевнив нас, що виходячи з його рецептур ми вкладаємося і в енергетичну цінність і в вартість. Протягом місяця ми будемо готові презентувати хоча б декілька страв», – підсумовує чиновниця.