19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Хлопець, якого паралізувало на батуті в Житомирі, тепер малює картини, тримаючи пензлик в зубах. ФОТО

Хлопець, якого паралізувало на батуті в Житомирі, тепер малює картини, тримаючи пензлик в зубах. ФОТО

  • 21 січня, 2019 22:18
  • 1
8 січня 2015 року був останній день, коли Максим Калинчук міг ходити.

У той день, 18-річний житомирянин працював оператором в батутном комплексі центру "Острів розваг" в ТРЦ Глобал. Максим показував дітям, як стрибати на батутах, він і подумати не міг, що так все обернеться. О 14:40 при невдалому падінні він зламав 4-й шийний хребець.

"Коли я відкрив очі, то не відчував болю і дякував Богові за те, що я був живий. Я спробував переміститися і зрозумів що я повністю паралізований. Спочатку здавалося що це тимчасове явище. Я не розумів що зі мною сталося. В той момент біля мене був мій найкращий друг, завдяки якому я був в свідомості", - розповідає про свій найстрашніший день у житті Максим Калінчук.

Хлопець довго лікувався, спочатку був у лікарні 5 місяців, потім в центрі реабілітації "Модричі" 2 місяці і в Vital-центрі в Чернігові 2 місяці. Зараз його права рука функціонує на 20% а ліва на 5%. Він може відчувати дотик, але рухливість мінімальна. Хлопець бореться за те, щоб повернутися до нормального життя, адже він прикутий до інвалідного візка.

На минулому тижні пройшло 4 роки як змінилося його життя. 1 461 день наполегливої ​​фізичної роботи. 35 064 години боротьби за те, щоб знову ходити.

"Не скажу що це легко, але здаватися я не збираюся, занадто багато пройдено щоб здатися. Кілька разів доктора повертали мене назад і це у них вийшло, за що я їм вдячний. Це зараз я можу згадувати все з посмішкою на обличчі і розповідати як ніби це був сон. Я впевнений, що попереду мене чекають нові перемоги і випробування з якими я впораюся", - говорить Максим Калінчук.

А нещодавно Максим відкрив в собі талант малювати картини тримаючи пензлик в зубах, це заняття приносить йому задоволення і невеликий заробіток для подальшої реабілітації.

"Я виконую художні малюнки під замовлення. На картину розміром 30х30 мені потрібно трохи більше двох тижнів. Буду радий вашим замовленням".

Для замовлення картини










Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

22 січня, 2019 8:07:33

історія сильної людини. Думаю, ми ще побачимо, що хлопець одужає, вірю в це