29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Приватизація готелю «Житомир»: влада вирішує, де будуть жити переселенці

  • 15 листопада, 2018 13:31
На сьогоднішній день в готелі «Житомир» проживає 88 внутрішньо переміщених осіб. У зв’язку з тим, що депутатами прийнято рішення про приватизацію майнового комплексу готелю «Житомир», всім внутрішньо переміщеним особам, що проживають в готелі, будуть запропоновані інші варіанти.

Як зазначають в Житомирській міськраді, питання щодо переміщення переселенців детально опрацьовується з урахуванням складу та особливостей кожної родини.
 

«Склад кожної родини проаналізовано, ми знаємо, скільки і яких представників пільгових категорій там проживає. Звичайно, кожна родина має свій матеріальний рівень. У зв’язку з продажем об’єкту спроможним родинам запропоновано віднайти житло самостійно. Тим, хто не має змоги це зробити, буде запропоновано переміщення до гуртожитків. Як варіант, ми розглядаємо виділення бюджетних коштів для підтримки родин при самостійному виборі місця проживання», – розповіла заступник міського голови Вікторія Краснопір.


Також вона зазначила, що єдиний в місті комунальний готель «Житомир» відданий під проживання переселенців з 2014 року.

«Спочатку там розміщувались внутрішньо переміщені особи з Криму, а з початку воєнних дій на Сході України почали приїздити мешканці Донецької та Луганської областей. Максимальна кількість внутрішньо переміщених осіб, що проживала в готелі складала 301 особу. Житомир допомагав переселенцям як міг, допомогу надавали і окремі громадяни, і міська рада, організовувала безкоштовні обіди, відшкодовувала витрати на комунальні послуги», - додала заступниця мера.

Внутрішньо переміщені особи зможуть проживати у готелі до тих пір, поки триває процес підготовки до електронного аукціону.
Поділитись

Новини по темі: