23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • У День Соборності України в Житомирі пройде відразу дві акції - «Живий ланцюг»

У День Соборності України в Житомирі пройде відразу дві акції - «Живий ланцюг»

  • 20 січня, 2011 0:40
У суботу 22 січня в День Соборності України в Житомирі пройде відразу дві акції «Живий ланцюг».

Як стало відомо «Журналу Житомира» організатори двох заходів не змогли домовиться і об'єднати зусилля в створенні єдиного «Живого ланцюга».

Яблуком розбрату стали партійні прапори.

Як повідомлялося, перша акція стартує о 10:30 ранку біля Центрального Універмагу, на перехресті вулиць Московської і Київської.

 - Закликаю житомирян прийти на акцію на захист української мови, культури, традицій, 22 січня 2011 року до ЦУМу і взяти участь у флеш-мобі "Живий ланцюг" до Дня Соборності України. Ланцюг розтягнеться центральними вулицями від ЦУМу до пам'ятника Тараса Шевченка. Я закликаю громадські та політичні партії приєднатися до "Живого ланцюга" забути про амбіції і йти до Шевченка, а не від Шевченка. - Говорить Руслан Коцюбинський, координатор СНУ Житомирщини.

Організатори рекомендують учасникам акції вивчити тексти пісень: «Чуєш, сурми грають», «Лента за лентою», «Гей у лузі червона калина похилилася».


Друга акція «Живий ланцюг» розпочнеться о 10:45 на вулиці Михайлівській. Організатори закликають відмовитися від політичних гасел.

 - Ніякої балачок і політичних гасел, тільки дія! Українці, доведемо - що ми Нація! Як і 20 років тому ми  довели єдність Українського народу. - Говорить організатор Ілля Грицанюк.

В акції візьмуть участь небайдужі люди, активісти молодіжних організацій та громадських об'єднань, журналісти і художники.

Акція проходитиме за наступним сценарієм:

    * З 10.30 на розі вулиць Михайлівської та Лятошинського чекати Вас будуть активісти-організатори. Вони допоможуть вам зайняти своє місце в ланцюгу.
    * У 10.58 ми візьмемося за руки і побудуємо Ланцюг вздовж вулиці Михайлівської.
    * З 11.00 піднімемо руки вгору і постоїмо поки звучить бій годинника на вежі Міської ради.
    * У 11.05 - всі учасники розходяться зі святковим настроєм.


За запевненням активістів, це мирна акція, яка не має відношення до політики.

Подібні заходи також пройдуть у Києві, Львові, Криму, Каховці та багатьох інших містах України.
Поділитись

Новини по темі: