20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • У Житомирі близько 200 націоналістів провели урочисту ходу на честь річниці Бандери

У Житомирі близько 200 націоналістів провели урочисту ходу на честь річниці Бандери

  • 2 січня, 2011 16:58
Вчора у Житомирі житомирськими організаціями "Патріот України" і "Марш Патріотів" спільно з ВО "Свобода" провели урочисту ходу на честь 102-ї річниці з дня народження провідника ОУН Степана Бандери.

Як стало відомо «Журналу Житомира», майже двісті учасників пройшли з прапорами головними вулицями Житомира - Києвською та Михайівською.

Участь у заході також взяли перехожі.

Учасників ходи супроводжували працівники правоохоронних органів.

 - 102 роки тому народився Степан Бандера - людина, яка змінила хід історії в Україні, тому наші співвітчизники повинні дякувати його за те, що мають незалежну Україну, - заявив голова обласної організації ВО "Свобода" Сидір Кізін.

Активіст ВО "Свобода" також закликав українських політиків припинити всілякі політичні маніпуляції навколо фігури Бандери.


Раніше три українських регіони - Івано-Франківська, Львівська та Тернопільська області заявили про те, що на офіційному рівні відзначатимуть 102-у річницю з дня народження Степана Бандери.

1 січня київська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" повідомляла про проведення факельної ходи на честь дня народження Бандери.

Хода планувалося також у Запоріжжі, але була заборонена місцевою владою. За кілька хвилин до 1 січня в Запоріжжі був підірваний пам'ятник Сталіну, а в Чернігівській області - згорів намет УПЦ МП.

ВО "Свобода" заперечує причетність до вибуху в Запоріжжі, тим не менш, місцеве керівництво партії заарештовано.

ДОВІДКА: Степан Бандера народився 1 січня 1909 року в селі Старий Угринів Калуського повіту в сім'ї священика. Був убитий агентом КДБ Богданом Сташинським у Мюнхені (Німеччина) 15 жовтня 1959 року.
Поділитись

Новини по темі: