Такого я ще не бачив. Купила дочка огірків в одному з житомирських маркетів на вулиці Вітрука. Не даю назви тільки тому, що чек не зберігся. І ось через два дні внутрішність цих огірків пожовтіла і стала загнивати, а шкірка – осередково посвітлішала.
Брехати не буду – лежали вони не в холодильнику. Але щоб так зіпсувалися за два дні – такого не було ніколи, пише Артем Фляжников, головний редактор житомирської газети "20 хвилин".
Перша думка – нітрати. Відвожу продукт у ветсанлабораторію на привокзальному ринку. Приємно здивувала оперативність, з якою її завідуючий Володимир Мотижін став з'ясовувати причину дивного виду овочів. Він їх відвіз в міськСЕС і попросив зробити перевірку.
- У цих огірках перевищення кількості змісту нітратів не виявлено, - сказала лікар-лаборант Алла Коваленко. – Зовнішній їх вигляд міг змінитися в результаті неправильного зберігання.
Ясно. Нітратів – ні. Термін зберігання порушений – не заперечую. Але ж раніше, полежавши два дні, огірки могли тільки зів"янути, але вже ніяк не загнити.
Тут цікавим мені здалася думка одного з фахівців, що прохав не називати його прізвища – боїмося, як в радянські часи. Ось, дожили.
- Ваша продукція з розряду огірків, які залежалися і втратили зовнішній лиск. Їх продавці (у магазині і на ринку) замочують у воді. Виграють від цього удвічі: огірки знову набувають «свіжого» вигляду і, одночасно, істотно додають у вазі. Правда, після цього термін їх зберігання значно обмежений – як у вашому випадку.
От так. Дурять нашого брата. І захисту – ніякого. Одна порада – завжди зберігайте чеки.
Як в житомирських супермаркетах дурять покупців
- 25 червня, 2008 22:31