11 жовтня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Зробили надможливе: житомиряни розповіли, як на чемпіонаті світу героїчно фінішували в підтопленому човні «Дракон»

Зробили надможливе: житомиряни розповіли, як на чемпіонаті світу героїчно фінішували в підтопленому човні «Дракон»

  • Фото: скриншот з відео
  • 25 серпня, 2023 17:35

У Таїланді завершився Чемпіонат світу з веслування на човнах "Дракон". Україну на змаганнях представляли  47 спортсменами, 19 з яких — житомиряни.

Спортсмени повернулися до Житомира з срібною та 5-ма бронзовими нагородами, інформує ЖМР.

Також є досягнення, за які не дають медалі. Українські спортсмени змогли фінішувати у затопленому човні. Відео героїчного фінішу розлетілось світом.

"Учасникам і глядачам чемпіонату світу запам'ятався заїзд у відкритому класі premier на 2000 м. За 200 м до фінішу човен української команди затопило хвилею від суперників. Наш екіпаж продовжив веслувати у затопленому човні і дістався фінішу шостими з дев’яти учасників під оплески трибун. Три команди зійшли з дистанції. Пишаємося нашою нацією переможців! Весь світ захоплюється!" - повідомило Міністерство молоді та спорту України.

Тоді в легендарному драгонботі був спортсмен з Житомира Максим. Він згадує: "Чули як скандують трибуни, коли побачили, що ми продовжуємо гребти. Брала гордість за Україну!".

Тренер житомирських драконів Дмитро Мороз додає: важливо було перетнути фінішну пряму. Човен, який не пройде дистанцію, не увійде до списків учасників. 

"У багатьох, хто плив у цьому човні, вже був досвід Італії, де човен теж підтопило. Тоді двох учасників евакуював рятувальний катер. І хоч човен подолав дистанцію, був дискваліфікований. Тому у Таїланді всі згуртувалися і зробили надможливе", - розповів Дмитро Мороз.

Житомирські дракони подарували місту книгу про історію змагань на човнах дракон. Тренер говорить, у ній (книзі) ще мало світлин житомирських спортсменів. Проте команда впевнена: після цьогорічного Чемпіонату книга починатиметься з фото героїчних українців на легендарному незламному човні.

Фото: ЖМР

Поділитись

Новини по темі: