17 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Житомирські рятувальники увійшли в п'ятірку найкращих на Кубку України

Житомирські рятувальники увійшли в п'ятірку найкращих на Кубку України

  • Фото: ДСНС
  • 6 серпня, 2023 9:05

Житомирські рятувальники посіли 5 загальнокомандне місце на Кубку України з пожежно-прикладного спорту. Змагання проходили з 31 липня по 5 серпня у м. Ужгороді та м.Чоп Закарпатської області серед чоловіків та дівчат. 22 чоловічі та 15 жіночі команди зі всієї країни змагались за звання кращих.

Про це повідомляє ГУ ДСНС в Житомирській області.

Основне завдання цього виду спорту – розвивати у рятувальників здібності, що сприяють боротьбі з вогняним лихом. І саме тут є можливість продемонструвати не лише власну спритність та силу, згуртованість команди і особисту майстерність, а й сутність своєї професії.

Змагання з пожежно-прикладного спорту включають випробування у наступних видах: підйом штурмовою драбиною у вікно четвертого поверху навчальної вежі, стометрова смуга з перешкодами, пожежна естафета 4 х 100 метрів та бойове розгортання.

"Житомирські спортсмени продемонстрували відмінні результати, зокрема в подолані стометрової смуги з перешкодами Андрій ХАЮК посів друге місце та виборов звання «МАЙТЕР СПОРТУ УКРАЇНИ». В загальному результаті в напруженій боротьбі завдяки вдалим виступам учасників житомирської команди у всіх видах колектив рятувальників жіноча та чоловіча команда здобули 5-ті загальнокомандні місця", - йдеться в повідомленні.

Поділитись

Новини по темі: