28 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Житомирське «Полісся» стало чемпіоном Першої ліги: найемоційніша гра та перемога

Житомирське «Полісся» стало чемпіоном Першої ліги: найемоційніша гра та перемога

  • Фото: ФК Полісся
  • 28 травня, 2023 12:02

27 травня у матчі 8 туру VBET UA Першої "Чемпіонської" футбольний клуб "Полісся" з Житомира вдома переміг футбольний клуб "ЛНЗ" з Черкас з рахунком 2:1 і став чемпіоном Першої ліги з футболу сезону 2022/23

Матч проходив на центральному стадіоні Житомира "Полісся".

"Полісся" оформило чемпіонство після перемоги над "ЛНЗ" (2:1) в останньому турі. Ця звитяга дозволила команді обійти "Оболонь" на 3 очки.

 

Переможні голи "Полісся"

 

На 10 хвилині був відкритий рахунок матчу – після порушення правил гравцем "ЛНЗ" арбітр призначає пенальті, в результаті якого житомирський футболіст Василь Грицук відвантажує м’яч до воріт футбольного клубу з Черкас.

На 29 хвилині гравець ФК "Полісся" Артем Козак забиває гол команді "ЛНЗ".

 

Вихід в прем'єр-лігу

 

 
ФК "Полісся" вперше в історії виграло першу лігу та проведе дебютний сезон в УПЛ. В історії клубу було лише чемпіонство у другій лізі в сезоні 2000/01.

Наступного сезону команда гратиме у прем'єр-лізі разом із донецьким "Шахтарем", київським "Динамо" та іншими грандами українського футболу.

Вирішальний поєдинок житомирського клубу відвідав чемпіон світу за версіями WBA, WBO та IBF у надважкій вазі Олександр Усик, який свого часу зіграв за команду на товариському турнірі Winter Cup. Олександр Усик подарував президенту "Полісся" Геннадію Буткевичу унікальний чемпіонський пояс. Так український боксер привітав житомирський клуб із перемогою у чемпіонаті Першої ліги та з Днем народження.

 

Підсумкове становище:

 

"Полісся" – 32 очки, "Оболонь" – 29, "ЛНЗ" – 22, "Металург" – 21, "Карпати" – 18, "Епіцентр" – 15, "Нива" – 8, "Кремінь" – 7.

"Полісся" та "Оболонь" достроково забезпечили право виступати наступного сезону у Прем'єр-лізі України.

Нагадаємо, що на останній матч житомирського "Полісся" в чемпіонаті в Житомирі організували дві великі фан-зони. Місто усіляко готувалось для підтримки футбольної команди.

Поділитись

Новини по темі: