10 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Житомирське "Полісся" навесні боротиметься за вихід в Прем'єр-лігу

Житомирське "Полісся" навесні боротиметься за вихід в Прем'єр-лігу

  • Фото: ФК "Полісся"
  • 28 листопада, 2022 9:30

Футбольний клуб "Полісся" завершив осінню частину Першої ліги на мажорній ноті. Підопічні Юрія Калитвинцева у Львові перемогли "Карпати" з рахунком 2:1.

Це 10 поспіль перемога "Полісся" в чемпіонаті. За результатами 14 турів команда з Житомира має загалом 40 очок і перше місце в групі А.

 

Боротьба за вихід в УПЛ

 

"Полісся" разом з трьома найкращими командами групи А ("Карпати", "Епіцентр" та "Нива") та чотирма лідерами групи Б ("Оболонь", "ЛНЗ", "Металург", "Кремінь") пробились до чемпіонської групи та у весняній частині сезону боротимуться за вихід в Прем'єр-лігу.

У чемпіонській групі збережуться очки, що були отримані на першому етапі в іграх лише між собою. 

Таким чином, навесні у "Полісся" та "Оболоні" буде по 16 очок. У найближчих переслідувачів - "Епіцентру" та "ЛНЗ" - по 8 очок.

Житомиряни в чемпіонській групі зіграють по два матчі тільки з командами групи Б. Тобто суперниками полісян навесні стануть: "Оболонь", "ЛНЗ", "Металург", "Кремінь".

Команди, які посіли 1-ше та 2-ге місця в чемпіонській групі, виходять до Прем'єр-ліги напряму. Третя й четверта команди першої ліги зіграють стикові матчі за право виступати наступного сезону в УПЛ із 14-м та 13-м клубами Прем'єр-ліги відповідно.

Поділитись

Новини по темі: