16 вересня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Втретє чемпіонка України: лучниця Ольга Хомутовська з Житомира здобула золото

Втретє чемпіонка України: лучниця Ольга Хомутовська з Житомира здобула золото

  • 29 серпня, 2024 20:29

Вихованка Житомирської обласної дитячо-юнацької спортивної школи "Динамівець" Ольга Хомутовська третій рік поспіль стала переможницею чемпіонату України зі стрільби з лука серед дорослих.

У коментарі Суспільному лучниця розповіла, що золоту медаль здобула у Львові, де з 25 по 29 серпня проходить чемпіонат.

Ольга Хомутовська виступала у розділі блочний лук. У фіналі вона перемогла киянку Ксенію Шкляр.

"В особистому заліку ми стріляємо одна з одною, тобто 5 серій по 3 стріли — в кого більший результат, той проходить далі. Хто з ким змагається вирішує кваліфікація. І так ми стріляємо, поки не дійдемо до фіналів, де визначаються срібні, бронзові призери і переможець", — розповіла спортсменка.

Володарка золотої медалі не збирається зупинятися на досягнутому.

"Далі готуватимусь до фіналу Кубку України, який відбудеться у жовтні в Чернівцях. Він закриватиме літній сезон. А затим — підготовка до зимових стартів", — сказала Ольга Хомутовська.

Тренер лучниці — Іван Мазепа. Стрільбою з лука спортсменка займається вже шість з половиною років, з яких понад три роки бере участь в міжнародних стартах.

Ольга Хомутовська — триразова чемпіонка України серед юніорів, багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів та Кубків України, бронзова призерка чемпіонату Європи, учасниця Європейських ігор 2023 року.

Відомо про Ольгу Хомутовську

 

Ольга Хомутовська здобула першу в історії Житомирщини медаль чемпіонату Європи зі стрільби з лука. Вона стала бронзовою призеркою змагань, що проходили у місті Ньюпорт у Великобританії.

У січні 2024 року спортсменка стала срібною призеркою чемпіонату України зі стрільби з лука в приміщенні серед дорослих та юніорів. Вона виборола друге місце серед жінок у розділі блочний лук.

У червні 2024 року Ольга Хомутовська здобула перемогу на XIX Літній універсіаді України зі стрільби з лука.

Поділитись

Новини по темі: