10 жовтня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • У Житомирі зустріли нідерландця, який біжить марафон заради допомоги Україні

У Житомирі зустріли нідерландця, який біжить марафон заради допомоги Україні

  • Фото: Дмитро Савченко
  • 6 вересня, 2023 19:19

Нідерландець Боас Крагтвейк свій ультрамарафон розпочав 22 липня в Амстердамі. Кінцева зупинка марафону Київ. Ціль - подолати дистанцію у 2500 км та зібрати кошти на два автомоблі швидкої допомоги для ЗСУ. 

Сьогодні, 6 вересня, забіг Боаса пролягав через Житомир, де його зустріла бігова спільнота. 

Фото: Дмитро Савченко

Однодумці-бігуни зустрічали Боаса як справжню зірку. Майорів прапор з підписами від житомирян, 95 одшб та Житомирської міської ради.

Фото: Дмитро Савченко

Нідерландець щодня марафону долає від сорока до шестидесяти кілометрів. Усе, щоб зібрати кошти на два автомоблі швидкої допомоги, які голландська благодійна організація доправить в Україну.  

"Я подумав: якщо я буду бігти, то я покажу наскільки Захід близький Україні. І наскільки ця війна не байдужа Заходу. До того ж, я таким чином можу зібрати кошти для допомоги Україні", - розповів Боаса.

Фото: Леонід Шевчук

Марафонця супроводжують його менеджер та фотограф. Вони їдуть позаду у фургоні, який використовують для відпочинку. Зупиняються на кемпінгах. 

Боас вже пробіг десятки міст та дві столиці: Берлін та Варшаву. Станом на 6 вересня спортсмен зібрав на швидкі 53 000 євро.

Один автомобіль швидкої допомоги коштує 30 тисяч євро. Він обладнаний відповідно до сучасних стандарів і використовутимть його для евакуації воїнів на передовій. 

Поділитись

Новини по темі: