5 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Спорт без витрат в Житомирі: спортивні майданчики та безкоштовні застосунки

Спорт без витрат в Житомирі: спортивні майданчики та безкоштовні застосунки

  • Фото: ілюстративне
  • 31 січня, 2023 16:00

Заняття спортом чудово допомагають подолати стрес та знизити рівень агресії. Проте, багато хто відмовляється від занять спортом, вважаючи, що це дороге задоволення, яке потребує відвідування зали, купівлі спеціального дороговартісного оснащення та одягу.

Журнал Житомира вирішив розповісти про безкоштовні локації в місті та застосунки для смартфонів, які допоможуть підтримати тіло і дух в гарному стані.

Доступні спортивні майданчики в Житомирі

В Житомирі є чимало спортивних майданчиків, які знаходяться у вільному доступі для містян. На них розташоване спеціальне обладнання, аналогічне тому, що у спортивних залах.

  • Стадіон «Спартак Арена» — вул. Київська, 51. Наявні бігові доріжки зі спеціальним покриттям та тренажерний майданчик.
  • Спортивний майданчик «Комплекс Мистецькі ворота» — майдан Мистецькі ворота, 1. Є простір для міні-футболу, оснащений воркаут, розміщений дитячий майданчик.
  • Спортивний майданчик на провулку Художника Канцерова, 30. Міні-футбол та воркаут.
  • Спортивний майданчик на бульварі Польському, 13. Міні-футбол, воркаут.
  • Майданчик на Київській, 13 представляє собою повністю інклюзивний спортивний майданчик (на жаль наразі знаходиться у поганому стані, про що раніше писав ЖЖ).
  • Спортивний майданчик на вул. Рильського, 5. Там розташований воркаут та дитячий майданчик.
  • Зона для занять фізичною культурою на Покровській, 153-155. Міні-футбол та воркаут.
  • Спортивний майданчик на Короленка, 4. Там також облаштована зона для міні-футболу та воркаут.
  • Спортивний майданчик на вул. Бориса Тена, 104 має зону для гри у футбол та тренажери.
  • Тренажерний майданчик — вул. Чуднівська, 100. 

 

Фото: Житомир Онлайн

Фото: Журнал Житомира

Фото: УНІАН

Фото: Громадська приймальня

Фото: zhytomyr.pb.org.ua

На жаль, не кожна з цих локацій знаходиться в хорошому стані. Проте, за бажання безкоштовне місце для занять спортом та тренувань можна знайти. Більше того, варто ініціювати прибирання сміття на майданчику, адже це є найбільш розповсюдженою проблемою.

Безкоштовні спортивні застосунки для смартфону

На сьогодні існує безліч безкоштовних спортивних застосунків, які допоможуть привести тіло у гарну форму та покращити здоровʼя організму, проте експерти виділяють серед них наступні:

BetterMe: Health Coaching.

Застосунок пропонує 800+ тренувань для досягнення певної мети. Крім цього, в ньому наявна можливість спілкування із тренером, пропонуються корисні статті на тему спорту та здоровʼя, є лічильник калорій. Застосунок пропонує програми занять з фітнесу, танців, боксу, пілатесу та навіть тренування для людей на колісних кріслах. Можливо підібрати індивідуальну дієту.

Фото: DOU

Down Dog

Застосунок для любителів фітнесу та йоги. В ньому можна обрати оптимальний рівень складності, музику та навіть голос додатку. Даний застосунок за кожного використання створює унікальне та персоналізоване тренування. Він має розділи для бігу, медитації та пропонує окремі заняття для вагітних.

Фото: Down Dog Yoga

Nike Training Club

Застосунок пропонує програми тренувань вдома та в залі, позбавляючи користувача необхідності наймати персонального тренера. Він надає змогу створювати план занять для зміцнення окремих груп мʼязів або просто підтримки загального тонусу тіла. Доступна і регуляція рівня складності. Також можна обирати тривалість тренування.

Фото: British Journal of Sports Medicine

Home Workout

Головною перевагою застосунку є те, що у ньому представлені тренування, які не потребують жодного оснащення. Кожна програма розрахована на чотири тижні занять. Є можливість обрати зону, на якій варто зробити акцент під час тренувань.

Фото: App Store

Seven

Цей застосунок розроблений спеціально для тих, кому дуже важко змусити себе тренуватись, адже заняття в ньому розраховані всього на сім хвилин. Це короткі індивідуальні заняття, які дозволяють поступово досягти потрібної мети, не перенавантажуючись при цьому.

Фото: LifeStyleFit

Фізичні навантаження, чиста вода, гарний сон та приємна компанія допоможуть підтримати організм у хорошому стані та значно знизити рівень стресу, який сьогодні оточує кожного з нас.




Поділитись

Новини по темі: