15 жовтня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Фітнес-тренерка з Житомира розповіла як самостійно привести себе в форму до літа

Фітнес-тренерка з Житомира розповіла як самостійно привести себе в форму до літа

  • Фото: ілюстративне
  • 31 березня, 2023 18:00

З приходом весни багато хто згадав про необхідність підтримувати своє тіло в формі. Хтось поновив абонемент у спортивній залі, хтось пішов на індивідуальні заняття, а дехто вирішив надати перевагу самостійним тренуванням.

Фітнес тренерка з Житомира Ірина Керосина розповіла про основи здорового харчування та поділилась секретами успішного тренування.


Фото: соціальні мережі


Вправи для самостійних тренувань. Основні помилки новачків

Інколи складно виділити час для відвідування спортивної зали: робота допізна, маленькі діти, проживання за містом тощо. У такому випадку займатись своїм тілом доводиться самостійно. Популярними та ефективними вправами є:

  • Планка
  • Відтискання
  • Присідання
  • Випади.



Фото: relax.1kr.ua

«Якщо є можливість побігати чи покататись на велосипеді — супер», — підкреслює Ірина.

Велику популярність в інтернеті набирають відео, в яких обіцяють приголомшливі результати за 2 тижні з допомогою однієї вправи. За словами Ірини, ці відео вводять користувачів мережі в оману, адже отримати такий результат лише з допомогою однієї чи декількох вправ за такий короткий проміжок часу неможливо.

Під час занять потрібно берегти суглоби, виконувати вправи вірно. Найкращим чином продемонструвати правильне виконання вправ допоможе тренер. Він допоможе скорегувати певні моменти, що дозволить уникнути пошкодження суглобів та інших травм. 

«Не можна прогинати спину в планках. Деякі стоять по 6 хвилин в планці, але від неї шкоди більше, ніж користі, тому що вона виконується невірно», — каже Ірина.



Фото: wona.com.ua

За словами тренерки, самостійно також можна досягти гарних результатів від занять. Головне мати бажання та витримку. 


Які тренування дають найкращі результати

Під час своїх занять Ірина надає перевагу таким видам тренувань:

  • Кардіо. Тип тренування, головним завданням якого є пришвидшення серцебиття. Це допомагає прискорити метаболічні процеси та сприяє спалюванню калорій.
  • Функціональне. Високоінтенсивне тренування, спрямоване на прокачування всіх груп мʼязів. Допомагає схуднути, надати тілу бажаної форми та оздоровити організм.
  • Пілатес. Гімнастика, яка виконується плавно та повільно. Допомагає надати пружності мʼязам, зміцнити хребет та зменшити дискомфорт у спині, підтягує тіло. 




Фото: Ірина Керосина


Харчові звички, яких варто дотримуватись

Бажаючи схуднути та підтримати тіло в гарній формі, головним чином потрібно правильно харчуватись, адже результат залежить не лише від фізичних навантажень. Ірина наголошує, що голодувати та сидіти на жорстких дієтах не можна. Щоб підтримати тіло та здоровʼя у хорошій формі, потрібно змінювати раціон харчування на постійній основі. 

«Людина не може все життя сидіти на дієті. Вона потім зривається і набирає вагу ще більше, ніж була до цього», — наголошує фітнес тренерка.

За бажання схуднути та підтримувати своє тіло у гарному стані слід прибрати з раціону:

  • Жирне
  • Смажене
  • Солодке
  • Борошняне.

 

Потрібно їсти багато зелені та овочів. Фрукти та ягоди слід їсти у першій половині дня.

Якщо говорити про харчові добавки, які сьогодні набули неймовірної популярності, то не варто починати їх прийом без консультації із лікарем, оскільки їх підбір дуже індивідуальний: те, що потрібно одному, у іншого в організмі знаходиться в надлишку, те, що допомагає комусь, може зашкодити іншому.



Фото: Ірина Керосина

Існує стереотип, що вегетаріанці та вегани не можуть виконувати ті ж вправи, що і люди, які споживають мʼясо та продукти тваринного походження. За словами Ірини, до неї на тренування приходять вегани та вегетаріанці, які з легкістю виконують всі фізичні вправи. Головним чином слід грамотно замінити білки та жири тваринного походження на рослинну їжу.

Ірина підкреслює, що слід харчуватись правильно, не створюючи для себе суворих обмежень. Окрім харчування необхідно слідкувати за кількістю випитої води. Потрібно пити багато чистої води. Це допомагає очистити організм та наситити його киснем. 


Поєднання фітнесу і здорового харчування дає приголомшливі результати

Ірина може похизуватись дуже гарними результатами дівчат, які відвідують її фітнес-центр. В когось показник схуднення сягає 35 кілограмів, в когось 14, це залежить від початкової ваги. Таких результатів дівчатам вдалось досягти за рік тренувань та здорового харчування.

Одна з учениць Ірини дозволила показати фото до:


Фото: соціальні мережі

 

та після регулярних тренувань і переходу на здоровий раціон харчування:


Фото: соціальні мережі

 

Інша дівчина також поділилась своїм фото до:


Фото: соціальні мережі

 

та після:


Фото: соціальні мережі

 

«Вагу не можна скидати різко. Це шкодить нашому здоровʼю, відбувається гормональний збій», — підкреслює тренерка.

Вона стверджує, що головним завданням після зниження ваги є підтримка тіла в такому стані, в чому і допомагає правильне харчування та фізичні вправи.


Вплив спорту на настрій та самопочуття

Кожен з нас може зіштовхнутись із проблемами на роботі чи в родині, а сьогодні стан погіршує війна. Фізичні навантаження допомагають відволіктись, виплеснути агресію, отримати позитивний заряд. Під час занять у групі люди спілкуються та піднімають настрій один одному. Дуже корисно займатись спортом парою. Це розширює коло спільних інтересів та зближує партнерів.

Фото: Ірина Керосина

Поділитись

Новини по темі: